Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


Bijeenkomst PvdA-vrouwen op dinsdag 3 juni

WMO en Jeugd

Dinsdag 3 juni organiseren de PvdA-vrouwen de derde bijeenkomst over de WMO. Na een reeks succesvolle avonden over de WMO en Vrouwen en de WMO en Wonen, organiseren de PvdA vrouwen nu een avond over de WMO en Jeugd. De bijeenkomst vindt plaats in het Centrum voor Jeugd en Gezin, Amsterdamstraat 71 in Haarlem en begint om 20:00 uur.

Welke invloed heeft de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) op het dagelijks leven? De Wet Maatschappelijke Ondersteuning is begin 2007 ingevoerd. Deze wet moet er voor zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen doen in de samenleving. Deels kunnen we de gevolgen al waarnemen van het invoeren van de WMO. Een groot deel zal in 2008 vorm gaan krijgen doordat dan het zogenaamde 'brede beleid' wordt vastgesteld en ingevoerd.

Op de thema-avond WMO en Jeugd, vertellen medewerkers van Pension Spaarnezicht, een instelling die tijdelijk onderdak biedt aan dak- of thuisloze jongeren van 16 tot 25 jaar, over hun ervaringen. Hoe begeleiden ze deze jongeren terug naar de samenleving en welke problemen komen zij daarbij tegen?

Het Centrum voor Jeugd en Gezin en wethouder jeugd, Maarten Divendal zullen iets vertellen over preventieve jeugdzorg. Worden problemen op tijd gesignaleerd en is het te voorkomen dat jongeren bij Spaarnezicht belanden, bijvoorbeeld door opvoedingsondersteuning? Ook het traject daarna komt aan bod, zoals kamertrainingscentra en het project,'Kamers met Kansen'. Voor jongeren een tussenstap naar zelfstandig wonen. Zijn er genoeg vervolgplekken en kan de WMO daar nog meer in betekenen?

Op deze interactieve bijeenkomst willen de PvdA-vrouwen het daar met leden en belangstellenden over hebben. Zonodig zullen de uitkomsten gebruikt worden bij de invoering van de WMO. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 3 juni in het Centrum voor Jeugd en Gezin, Amsterdamstraat 71 Haarlem en begint om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur).

*** EINDE PERSBERICHT ***