Persberichten Rijn & Venen, 10.10 uur

Utrecht, 03-06-2008

Snelheidscontrole

AMSTELHOEK De politie heeft maandag 2 juni een snelheidscontrole gehouden langs de Provinciale weg N201.

Van 14.30 uur tot 17.00 uur werden 1079 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. 240 Automobilisten hielden zich niet aan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u.

Verkeersongeval

MIJDRECHT Op maandag 2 juni heeft op de Provinciale weg N201 een ongeval plaats gevonden tussen fietsers en een brommer.

Ter hoogte van een tankstation reden twee fietsers, beiden 13 jaar en afkomstig uit Vinkeveen, in de richting van Mijdrecht. Omstreeks 15.10 uur naderde er een jongen op een blauwe crossmotor, gekleed in een zwart shirt met korte mouwen en een zwarte helm. Tijdens het passeren raakte de jongen op de motor één van de fietsers waardoor beiden fietsers ten val kwamen. Schaafwonden, enkelletsel en kapotte kleding waren het gevolg.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en is op zoek naar de jongen op de blauwe crossmotor. Herkent u de jongen of heeft u iets gezien? Belt u dan de Politie via het nummer 0900-8844. Ook kunt u anoniem informatie doorgeven via 0800-7000.

Rijden onder invloed

VINKEVEEN Een 39-jarige man uit Vinkeveen is op maandag 2 juni onder de invloed van alcohol met zijn auto in een sloot gereden.

Omstreeks 23.10 uur reed de man over de Demmerik toen hij naar eigen zeggen moest uitwijken voor een eendenfamilie. Hierdoor raakte hij in de berm, waar hij na het raken van een boom en brievenbus te water raakte. De politie onderwierp de man aan een blaastest, waaruit bleek dat hij te veel had gedronken. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man 625 ug/l in zijn bloed had. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal. De gesteldheid van de eendenfamilie is onbekend.

Rijden zonder rijbewijs

MAARSSEN Tijdens een snelheidscontrole rond 21.55 uur op 2 juni wist een bestuurder zich te ontrekken aan een staande houding nadat hij een snelheidsovertreding had gemaakt. Even later kon de 36-jarige man uit Vleuten alsnog worden aangehouden. Het bleek dat het rijbewijs van de man al eerder was ingevorderd. Tevens bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. Zijn ademanalyse wees 455 ug/l uit. Tegen de man zijn processen-verbaal opgemaakt voor te snel rijden, rijden onder invloed en rijden met ingevorderd rijbewijs.