Politie Haaglanden

Persberichten 3 juni

Haaglanden, 03-06-2008

Tevreden klant
Den Haag - Twee agenten bewezen dinsdag 3 juni net na middernacht dat de politie breed inzetbaar is. Door het onweer was aan de Westduinweg de elektriciteit uitgevallen. De agenten wierpen één blik in het elektriciteitsmasten en met één druk op de juiste knop was de elektriciteit weer terug. Een bewoonster was daar blijkbaar zo van onder de indruk dat ze de agenten ervoor wilde betalen. Deze bedankten haar vriendelijk en haalden er voldoening uit weer een tevreden klant te hebben.

Fiets met medicijnen weggenomen
Den Haag De politie is op zoek naar een op maandag 2 juni omstreeks 18.00 uur weggenomen fiets. Een 19-jarige Hagenaar plaatste zijn fiets nabij de Stieltjesstraat flat 404 t/m 606. De man bezorgde enkele medicijnen bij een klant. Toen hij korte tijd later terugkwam bleek dat onbekende(n) zijn fiets hadden weggenomen. Achterop de fiets zat een fietstas met daarin een groot aantal medicijnen. Ondeskundige inname van deze medicijnen kan voor de gezondheid gevaarlijk zijn. Het gaat om een grijze Gazelle herenfiets met achterop een fietstas. Heeft u de fiets gezien of weet u waar de medicijnen zijn gebleven? Belt u met de politie via 0900-8844.

Fietsen gestolen met valse sleutels
Haaglanden Politiebikers hielden maandag 2 juni omstreeks 13.45 uur een 15-jarige Hagenaar aan omdat hij op een fiets zonder sleutel in het slot op de Hobbemastraat reed. Omdat de laatste tijd in de regio Haaglanden al meerdere keren fietsendieven zijn aangehouden die in het bezit waren van valse moedersleutels van fietssloten, besloten de agenten de jongen te controleren. Hoewel hij aanvankelijk verklaarde de fiets van iemand geleend te hebben, bleek dit verhaal bij navraag niet te kloppen. De jongen werd aangehouden en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.
Ook in Rijswijk werden maandag op deze manier fietsen gestolen. Een oplettende getuige zag maandagmorgen 2 juni om 11.36 uur twee jongens op de Generaal Eisenhowerlaan twee fietsen stelen. Doordat de gewaarschuwde agenten een goed signalement hadden konden ze de twee jongens van 13 en 14 jaar uit Den Haag al snel aanhouden. In de woning van één van de twee troffen agenten nog een gestolen fiets aan. De 14-jarige verklaarde een blanco sleutel te hebben waarmee hij sloten gemakkelijk kon openen. Hij had al drie fietsen op deze manier gestolen. De twee jongens zitten nog vast.

Politie Haaglanden waarschuwt fietsenbezitters voor deze in omloop zijnde moedersleutels. Fietsenbezitters worden onder meer geadviseerd om naast hun reguliere fietsslot nog een extra (ketting-)slot te gebruiken om de fiets vast te zetten aan bijvoorbeeld een fietsenrek, brugleuning of hekwerk. Kijk voor meer informatie en preventietips op www.politie.nl/haaglanden.

Meisje aangereden
Den Haag Een 9-jarig meisje heeft maandag 2 juni een kneuzing opgelopen nadat zij omstreeks 15.20 uur op de Wagenstraat werd aangereden door een auto. Het meisje kwam vanuit de St. Jacobstraat de Wagenstraat opfietsen, toen zij werd aangereden door een personenauto die vanwege wegwerkzaamheden op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer reed. De bestuurder van de auto, een 22-jarige man uit Velsen-Noord, werd aangehouden en het meisje werd ter controle door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zij bleek aan het voorval slechts een kneuzing te hebben overgehouden en mocht na controle weer naar huis.

Portemonnee weg na omgeklapte zijspiegel
Den Haag Een 20-jarige Hagenaar werd zondagmiddag van zijn portemonnee beroofd nadat hij met de openslaande achterdeur van zijn bestelwagen per ongeluk de zijspiegel van een auto had omgeklapt. De man reed omstreeks 17.30 uur op de van Ostadestraat toen hij plotseling een klap hoorde. Nadat de man zijn bestelwagen had gestopt om te kijken wat er aan de hand was, werd hij aan de bijrijderszijde aangesproken door een jongen die hem erop wees dat hij schade had gemaakt. De jongen wees daarbij naar links, waarop de man dezelfde kant op keek. Op dat moment leunde de jongen door het bijrijdersraam de bestelwagen in en nam de portemonnee van de Hagenaar weg. Het signalement van deze brutale dief luidt: een jongen van Noord-Afrikaanse afkomst in de leeftijd van 18 tot 25 jaar oud. De jongen had een bol gezicht en een volle bos zwart kroezend haar. De jongen had een normaal postuur en was gekleed in een donkerkleurige trainingsbroek met daarop vermoedelijk een zwart jasje. Heeft u iets gezien van deze diefstal, neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Hoefkade via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Vuilcontainer in brand gestoken
Den Haag- Drie Hagenaars van 31, 32 en 33 jaar zijn gistermiddag in de Heelsumstraat rond 13.00 uur aangehouden voor het in brand steken van een vuilcontainer gevuld met tuinafval. Een getuige sprak surveillerende agenten aan en vertelde hen dat het drietal de brand had aangestoken en in de richting van de Fahrenheitstraat was gelopen. Op grond van de signalementen werd het drietal bij de Loosduinsekade/Fahrenheistraat aangehouden als verdachten van brandstichting. Nadat de mannen desgevraagd hun legitimatiebewijzen hadden getoond, liepen zij direct weg in de richting van de Noordebeekstraat. De agenten gingen direct achter de mannen aan en twee van hen werden snel in de kraag gevat en de derde verdachte werd in een voortuin in de omgeving aangetroffen.

Dronken snorfietser betrokken bij aanrijding
Voorburg Een 69-jarige Haagse snorfietser raakte op maandag 2 juni omstreeks 17.15 uur betrokken bij een aanrijding op de rotonde Parkweg/Rembrandtlaan. De man kreeg geen voorrang van een 20-jarige Voorburgse automobilist, die de rotonde wilde verlaten. De Hagenaar raakte niet gewond bij de aanrijding. Hij bleek wel veel te veel te hebben gedronken. Uit een blaastest bleek dat hij ruim driemaal te toegestane alcohollimiet van 220 ugl had overschreden. De Hagenaar blies aan het politiebureau 685 ugl. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt

Stenengooiende jeugd aangehouden
Leidschendam Een 42-jarige Zoetermeerse beveiligingsmedewerker wist op maandag 2 juni omstreeks 20.45 uur niet wat hem overkwam, toen hij vanaf een gebouw aan de Veursestraatweg met stenen werd bekogeld. De man schakelde de politie in en wees het gebouw aan, ter hoogte waarvan het stenen begon te regenen. Op dat moment kozen twee Leidschendammers, van 14 en 15 jaar, via de brandtrap het hazenpad. Politieagenten wisten hen te achterhalen en aan te houden voor baldadigheid. In overleg met de ouders van beide jongens wordt bekeken of proces-verbaal of een HALT-verwijzing wordt opgemaakt

Alcohol en verkeerscontrole
Westland De politie voerde maandag 2 juni een alcohol- en verkeerscontrole uit. In Naaldwijk moesten tussen 17.30 en 18.25 uur 25 bestuurders op De Hoge Bomen een alcoholtest afleggen. Niemand van hen had teveel gedronken om te mogen rijden. Tussen 13.45 uur en 15.30 uur controleerden agenten op de Koningin Julianaweg op verschillende verkeersovertredingen. In totaal schreven zij 10 bekeuringen uit voor overtredingen als het niet dragen van een autogordel, niet handsfree mobiel bellen en het niet kunnen tonen van rij- of kentekenbewijs.

Onbekende man gaat er vandoor
Naaldwijk Agenten zagen dinsdag 3 juni om 05.45 uur een man spullen inladen in de achterbak van een auto op de Verspijcklaan. Gezien het tijdstip keerden de agenten de auto om de man te vragen wat hij aan het doen was. Maar toen de man de politieauto zag, stapte hij in en ging er met zeer hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging door Kwintsheul en Wateringen, konden agenten hem vlak voor Den Haag tot stoppen dwingen. De man werd aangehouden, en weigerde zijn identiteit bekend te maken of te verklaren waarom hij er vandoor ging. Bij controle bleek hij te rijden in een auto met valse kentekenplaten.

Fietser komt ten val
Naaldwijk De traumahelikopter landde dinsdag 4 juni om 13.00 uur in de Grote Woerdlaan. Een 78-jarige man uit Naaldwijk was daar met zijn fiets ten val gekomen. De man had letsel aan zijn hoofd en personeel van de traumahelikopter en ambulance verzorgden eerste hulp. De man is daarna overgebracht naar het ziekenhuis.

Verlaten plaats ongeval
Delft Een 32-jarige automobilist uit Delft is aangehouden voor verlaten van het plaats ongeval. Surveillerende agenten zagen hoe de man op dinsdag 3 juni om 05.30 uur op de kruising van de Aart van der Leeuwlaan met de Menno ter Braaklaan over de stoep reed en bijna een lantaarnpaal raakte. De automobilist raakte echter wel twee paaltjes maar reed vervolgens door. De agenten zochten de omgeving af naar de bewuste bestuurder en zagen de man tien minuten later weer op de Aart van der Leeuwlaan rijden. Ze geven hem een stopteken en hielden de Delftenaar vervolgens aan. De man moet nog worden verhoord.

Overtredingen in het verkeer
Delft Surveillerende agenten hielden op maandag 2 juni om 13.20 uur een 24-jarige vrouw uit Delft aan voor meerdere verkeersovertredingen. De politie zag de vrouw op de Buitenhofdreef rijden terwijl ze tegelijkertijd een mobiele telefoon tegen haar oor hield. Toen de politie haar gegevens natrok, bleek dat de vrouw zich niet aan de beperkingen van haar rijbewijs hield. De Delftse mag volgens een aantekening in haar rijbewijs alleen in een auto met automaat rijden, terwijl ze nu in een handgeschakelde auto reed. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte winkeldiefstal
Delft De politie hield op maandag 2 juni om 15.00 uur een 64-jarige man uit Den Haag aan op verdenking van winkeldiefstal. De man was samen met zijn 64-jarige zus in een woonwinkel op de Olof Palmestraat toen personeel hem staandehield voor poging winkeldiefstal. De Hagenaar ontkent de aantijgingen en de politie onderzoekt de zaak.

Snelrijders beboet
Zoetermeer De politie hield op maandag 2 juni een snelheidscontrole op de Schansbaan. Tussen 7.45 uur en 12.10 uur werden in totaal 390 voertuigen gecontroleerd. Van hen reden er 16 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 66 km per uur.

Auto en scooter botsen
Zoetermeer Een 54-jarige automobilist uit Benthuizen en een 19-jarige Zoetermeerder op een scooter kwamen maandag 2 juni om 09.00 uur op de rotonde op de Zwaardslootseweg met elkaar in botsing. De bestuurder van de bestelbus zag de man op de scooter waarschijnlijk over het hoofd. De Zoetermeerder kwam ten val maar raakte niet gewond. Hij werd voor de zekerheid wel onderzocht door het ambulancepersoneel.