Gemeente Soest

Instellen stopverbod

Datum: 03/06/2008

Instellen éénzijdig verbod tot stilstaan voertuigen aan Middelwijkstraat en Steenhoffstraat

De wegwerkzaamheden aan de Middelwijkstraat en Steenhoffstraat zijn in volle gang. De eerste fase (van rotonde Dalweg tot aan Scholten Bloemen en Planten) is voorzien van riolering en de onderlagen van de asfaltrijbaan zijn aangelegd. Daar worden nu de fiets- en voetpaden herstraat en wordt als sluitstuk de parkeerstrook herstraat.

Over de asfalt rijbaan mag worden gereden om de bedrijven en woningen te bezoeken. Door het parkeren van voertuigen langs beide zijden van deze weg is de onwenselijke situatie ontstaan dat de doorgang over de Steenhoffstraat belemmerd wordt.

Tijdelijk verbod tot stilstaan

Om de doorgang te kunnen garanderen (met name voor hulpdiensten) en de aannemer werkruimte te gunnen langs de asfalt rijbaan, wordt per direct aan de even zijde (Gildehuis) van de Steenhoffstraat en Middelwijkstraat een tijdelijk verbod tot stilstaan ingevoerd. De politie zal vanaf begin juni handhavend optreden.

Het ingestelde stopverbod voor al het gemotoriseerd verkeer houdt dus in dat parkeren nog aan één zijde van de straat wordt toegestaan. Uitritten van percelen mogen daarbij niet belemmerd worden.

De aannemer is vanaf eind mei begonnen aan fase 2 vanaf Scholten Bloemen en Planten tot aan de Gouden Ploeg. De asfaltrijbaan is verwijderd en de riolering wordt vervangen. De werkzaamheden duren tot half juli. Uiteindelijk wordt de toplaag van de asfaltconstructie in éénmaal aangelegd over de gehele Steenhoffstraat en Middelwijkstraat. De rijbaan zal daarvoor één dag geheel gestremd zijn.

.