Gemeente Nijmegen

Zilveren Waalbrugspeld voor Thijs Jansen en Maurice Martens


03/06/2008

De heren M.M.B. Jansen (54) en M.J.M. Martens (60) ontvangen op zondag
1 juni de Zilveren Waalbrugspeld voor hun jarenlange inzet voor de Nijmeegse amateurkunst op het gebied van muziek en zang.

Thijs Jansen is al meer dan twintig jaar actief voor de Nijmeegse Federatie van Muziekverenigingen, waarvan hij de meeste tijd bestuurslid was. Bij de Federatie zijn circa twintig harmonieën, fanfares, drumbands en andere muziekgezelschappen aangesloten. Ook is Jansen al die jaren lid en voorzitter geweest van het bestuur van de stichting Nijmeegs Muziekfestival. Het Muziekfestival is de laatste jaren een belangrijk onderdeel van de jaarlijkse culturele zondag in juni. Dankzij zijn stimulerende rol heeft dit festival een nieuwe impuls gekregen.

Maurice Martens is al meer dan vijfentwintig jaar lid van de Federatie van Nijmeegse Zangverenigingen, waarvan hij het grootste deel bestuursvoorzitter was. Ook heeft hij zelf jarenlang in één van de koren gezongen. Bovendien was hij al die jaren bestuurslid van de stichting Nijmeegs Muziekfestival.

Beide heren hebben zich op bijzondere wijze voor de federaties en het Muziekfestival ingezet. Bovendien fungeerden zij als belangrijke vraagbaak voor muziekverenigingen en koren, en waren zij gesprekspartner voor de gemeente.

Op zondag 1 juni om 18.15 uur reikt loco-burgemeester Hannie Kunst de Zilveren Waalbrugspelden uit tijdens de afscheidsreceptie van Thijs Jansen en Maurice Martens als bestuursleden van de stichting Nijmeegs Muziekfestival. Deze receptie vindt plaats in café-restaurant De Karseboom, Van Broeckhuysenstraat 14 te Nijmegen.