Gemeente Doetinchem


Eerste haring geveild voor Fatima

Op de eerste dag dat de nieuwe haring gegeten kan worden, woensdag 4 juni, organiseert Business Club De Graafschap in samenwerking met de gemeente Doetinchem een haringparty. Hoogtepunt van de avond is de veiling van het eerste haringvaatje. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan Fatima.

Fatima, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking en expertisecentrum voor complexe zorgvragen, ontvangt de opbrengst van het haringvaatje voor de restauratie van het boerderijtje van Anna Reintjes aan de Holterweg. Met het opknappen van dit boerderijtje wil Fatima een locatie voor dagbesteding en huisvesting voor haar cliënten realiseren.

De bezittingen van Anna Reintjes, waaronder de boerderij uit 1874, kwamen in 2007 in het bezit van de Paskerk. De kerk verkocht het vervolgens aan Fatima. De restauratie van het gemeentelijk monument is een kostbaar project.

Tijdens de Doetinchemse Haringparty in stadion De Vijverberg vindt ook de uitreiking plaats van de C.H.-ring. Deze nieuwe prijs is ingesteld ter nagedachtenis aan Cor Huntelaar. De financieel directeur van De Graafschap overleed dit jaar op 43-jarige leeftijd. De prijs gaat uit naar een opmerkelijke prestatie die een positieve bijdrage heeft geleverd aan het leefklimaat binnen de Achterhoek.