Gemeente Asten


03-06-2008
Werkzaamheden voor rioolvervanging gestart

De riolering in de Burgemeester Frenckenstraat en een gedeelte van de Prins Bernhardstraat is aan vervanging toe. Hiervoor wordt de weg opengebroken. Het betreft de gehele Burgemeester Frenckenstraat, vanaf de Tuinstraat tot de Prins Bernhardstraat en het gedeelte van de Prins Bernhardstraat van de Burgemeester Frenckenstraat tot de markt. Om de vervanging van de riolering mogelijk te maken worden eerst diverse kabels en leidingen verlegd door de nutsbedrijven. Deze werkzaamheden zijn deze week gestart. Hiervoor is het gedeelte van de Burg. Frenckenstraat tussen de Tuinstraat en de parkeerplaats halverwege de Burg. Frenckenstraat (Midas) afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd voetgangers.
Om de werkzaamheden mogelijk te maken wordt een groot deel van de bestrating verwijderd. Het parkeerterrein aan de Burg. Frenckenstraat, en de woningen en bedrijven aan de Burg. Frenckenstraat en de Prins Bernhardstraat blijven bereikbaar door een omleidingroute via de Emmastraat en de Markt.

Na het afronden van de werkzaamheden aan de kabels en leidingen wordt direct gestart met de vervanging van de riolering. Deze werkzaamheden worden in opdracht van de gemeente Asten uitgevoerd door de firma Heijmans Wegenbouw bv. De eerste fase van de werkzaamheden, tot het parkeerterrein aan de Burg. Frenckenstraat wordt naar verwachting medio september afgerond. Tijdens de bouwvakvakantie zal in overleg met aannemer de weg zo goed als mogelijk begaanbaar worden gemaakt.

Mocht u naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de heer W. van der Velden van de verantwoordelijk aannemer, de firma Heijmans, bereikbaar op telefoonnummer 06-53 15 91 66 of de heer S. Geraets van de gemeente Asten, tel. 0493-671405.