Universiteit Maastricht

Persberichten 2008

3 juni 2008
Jubileum Economische faculteit
Junimaand vol activiteiten

De Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Universiteit Maastricht viert dit jaar haar vijfentwintigjarig jubileum met activiteiten voor (oud-)studenten, (oud-)medewerkers, relaties en overige belangstellenden. Het hoogtepunt van de festiviteiten ligt in de maand juni. Op het programma staan onder meer een filmfestival in samenwerking met Lumière en Cinema Luna, de wetenschappelijke conferentie `Maastricht Behavioral and Experimental Economics Symposium' en de workshop voor PhD's `Global and Cross-Cultural Management', deels verzorgd door goeroe prof. dr. Geert Hofstede.

Het thema van het lustrumjaar is "Sustainable Growth". Dit thema verwijst onder meer naar de kwantitatieve ontwikkeling van de faculteit, met bijvoorbeeld honderd studenten in 1984 tot 3750 studenten anno 2008. Maar groei is geen doel op zich; voortdurende aandacht voor kwaliteit is minstens zo belangrijk. De opleidingen die de faculteit verzorgt eindigen in de oordelen van studenten en onafhankelijke deskundigen steevast in de hoogste regionen. De faculteit is houder van de internationaal erkende keurmerken voor kwaliteit AACSB, EQUIS en AMBA. Maar ook de aanjaagfunctie van de faculteit voor de economie in de regio wordt onderkend en verder uitgebouwd. Via initiatieven zoals MKB portal, het Centre for Entrepreneurship en Universiteit Maastricht Business School worden universiteit en bedrijfsleven met elkaar verbonden door onderwijs, onderzoek en andere vormen van samenwerking.

Internationaal Netwerk
In de afgelopen vijfentwintig jaar is via de faculteit een indrukwekkend internationaal netwerk ontstaan. De faculteit heeft samenwerkingsverbanden met zo'n 164 partneruniversiteiten. Jaarlijks zijn er vijfhonderd studenten die deelnemen aan een internationale uitwisseling. De meer dan achtduizend alumni zijn uitgezworven over de hele wereld. Velen zijn beland op topposities in het bedrijfsleven en behoren tot de captains of industry. Gerenommeerde hoogleraren uit de academische staf vormen met hun kennis en expertise een belangrijke verbindende factor tussen universiteit en corporate world. Prof. Dr Geert Hofstede, wereldwijd goeroe op het gebied van culturele diversiteit en emeritus hoogleraar, komt van 10 tot 13 juni a.s, speciaal naar Maastricht ter gelegenheid van het jubileum van `zijn' faculteit.

Programma
Het jubileum van de faculteit krijgt het gehele jaar aandacht via allerlei activiteiten in en rondom de faculteit. Het volledige programma is te vinden op de website http://www.feba25anniversary.nl/ Op vrijdag 6 juni vindt het lustrumfeest plaats voor studenten, alumni en (oud-) medewerkers. Een sportieve familiedag voor medewerkers is gepland op zaterdag 7 juni. Dit is ook de dag waarop alle alumni uitgenodigd worden voor een `home-coming day'.

Noot voor de pers:
De decaan van de faculteit, prof. dr. Jos Lemmink en de directeur Ingrid Wijk zijn beschikbaar voor een interview over verleden, heden en toekomst van de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde.
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Josephine Dols-Knegtering, tel06-55861851, e-mail j.dols@umbs.nl De afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/

Leading in Learning
Based in Europe, focused on the world. Maastricht University is a stimulating environment. Where research and teaching are complementary. Where innovation is our focus. Where talent can flourish. A truly student oriented research university.