Brussels Airlines

De Heer Philippe Vander Putten heeft beslist de leiding van Brussels Airlines te verlaten

dinsdag 3 juni 2008

In onderling akkoord tussen de betrokken partijen, heeft de Heer Philippe Vander Putten beslist de leiding van Brussels Airlines te verlaten. De Raad van Bestuur benoemt de Heren Michel Meyfroidt en Bernard Gustin als Afgevaardigd Bestuurders.

De Heer Philippe Vander Putten, CEO en afgevaardigd bestuurder van Brussels Airlines, heeft beslist om zich terug te trekken uit de dagelijkse leiding van het bedrijf. Dit omwille van meningsverschillen inzake de taakverdeling aan de top van het bedrijf. De Raad van Bestuur dankt de Heer Philippe Vander Putten voor het gepresteerde werk sinds zijn aantreden, onder andere de lancering van Brussels Airlines, de introductie van de nieuwe concepten b.flex / b.light in Europa en de fusie tussen de twee operationele maatschappijen.

De Raad van Bestuur heeft twee Afgevaardigd Bestuurders benoemd, met name de Heren Michel Meyfroidt, huidige bestuurder en CFO van Brussels Airlines, en Bernard Gustin, op dit ogenblik Senior Partner bij het consultingbureau Arthur D.Little.

De Heer Bernard Gustin begeleidt, als consultant, Brussels Airlines al sinds eind 2001. Hij speelde een sleutelrol in de ontwikkeling en implementatie van het business plan dat aan de basis lag van de start van SN Brussels Airlines. Hij begeleidde bovendien SNBA en Virgin bij hun fusieproces. De Heer Bernard Gustin is lid van het Bureau van SN Airholding en assisteert het management van Brussels Airlines op regelmatige basis.

De heer Bernard Gustin zal voornamelijk belast worden met het toezicht op de domeinen die verband houden met de strategie, de commerciële aanpak, het netwerk, de communicatie en het IT gebeuren. De Heer Michel Meyfroidt zal voornamelijk belast worden met het toezicht op de operaties, de financiën, de administratie en Human Resources.

Het dagelijks bestuur van het bedrijf wordt toevertrouwd aan het Management Committee dat bestaat uit de twee afgevaardigde bestuurders en de belangrijkste operationele verantwoordelijken.

Daarnaast wordt een Strategisch Ontwikkelingscomité opgericht dat samengesteld is uit de twee Afgevaardigd Bestuurders, Mevr. Ursula Silling (EVP Commercial), de Heer Erik Follet (EVP Strategy & Business Development) en de Heer Rudi Nerinckx (EVP Human Resources). De Heer Meyfroidt zal de twee comités voorzitten.

De Raad van Bestuur is ervan overtuigd dat Brussels Airlines met deze beslissingen op een efficiënte manier de nieuwe uitdagingen van de luchtvaartsector, die het gevolg zijn van de verhoging van de olieprijs en sterkere competitieve omgeving, kan aanpakken.

De Raad van Bestuur en de nieuwe Afgevaardigd Bestuurders zijn vastberaden om de vooropgestelde rentabiliteitsobjectieven te bereiken en zodoende de ontwikkeling van de onderneming te verzekeren.

De nieuwe Afgevaardigd Bestuurders zullen hun taak opnemen na de Algemene Vergadering van SN Airholding van 11 juni 2008.

Geert Sciot, Vice President Communication
Email: gsciot (at) brusselsairlines.com

Thierry van Eyll, Manager External Communication Email: tvaneyll (at) brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Airport Building 26
Ringbaan
1831 Diegem, Belgium