Politie Zuid-Holland-Zuid

06/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 03-06-2008 o Persberichten district II

AANRIJDING
SLIEDRECHT Op de kruising Rembrandtlaan/De Genestetstraat/Lijsterweg heeft maandagavond 2 juni een aanrijding plaatsgehad tussen een fietser en een auto. De fietser een 75-jarige man uit Sliedrecht reed in de P.A. de Genestetstraat. Hij verleende op de kruising met de Rembrandtlaan geen voorrang aan de van rechts komende auto, bestuurd door een 24-jarige plaatsgenoot. Een botsing was het gevolg waarbij de fietser viel en met een gat in zijn achterhoofd naar het ziekenhuis in Dordrecht werd vervoerd.

MAN NEGEERT RIJVERBOD
LEERDAM Een 39-jarige man uit Leerdam is maandagmiddag 2 juni door de politie aangehouden na het negeren van een rijverbod. Surveillerende agenten zagen de man maandagmorgen in een auto zitten op een parkeerplaats aan de Lingedijk. Bij het zien van de agenten stapte hij direct uit en vertelde niet gereden te hebben. Voldoende aanleiding voor de agenten om de man een blaastest af te nemen. Hij blies een alert wat inhoudt dat de man teveel gedronken heeft om te mogen rijden. De agenten gaven de man een rijverbod van zes uur. Toen de politie enkele uren later poolshoogte nam bij zijn woonadres stond de auto voor de deur. De politie wachtte af en zag de man een tijdje later weer in zijn auto stappen. Hij werd aangehouden en op het bureau werd weer een blaastest afgenomen. Hieruit kwam een promillage van 0,8 naar voren terwijl de grens op 0,5 ligt. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AUTO WEGGENOMEN
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
HEI- EN BOEICOP Op maandagavond 2 juni tussen 20.15 en 20.30 uur is een auto gestolen vanaf een erf aan de Hei en Boeicopseweg. Het gaat om een blauwe Mercedes-Benz met het kenteken 73-HR-KT. De bewoonster reed omstreeks 20.15 uur haar auto het terrein op, dit was aan de achterzijde van de woning. Ze stapte uit en bracht wat boodschappen naar binnen. De autosleutels zaten toen nog in het contact. Haar 9-jarige dochtertje was aan het buitenspelen in de buurt van de auto toen er een onbekende man aan haar vroeg of ze haar vader binnen wilde halen. Op dat moment zag de dief kans de auto weg te nemen. De vrouw heeft aangifte gedaan. Mogelijk heeft iemand een verdacht persoon gezien op de Hei en Boeicopseweg op maandagavond omstreeks 20.15-20.30 uur. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

VAN STRAAT GERAAPT
PAPENDRECHT Een 46-jarige man uit Papendrecht is maandag 2 juni eind van de middag letterlijk van straat geraapt door ambulancepersoneel. De man lag zwaar onder invloed van alcohol op de kruising nabij de Vrijheer van Eslaan. Door zijn val raakte hij licht gewond en bloedde. Het personeel van de ambulance lapte hem enigszins op waarna hij ter ontnuchtering werd ingesloten. s Avonds werd hij weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.