Siemens

Persbericht

SBT 0806. 070

Den Haag, maandag 2 juni 2008

Nieuwe stromingschakelaar: stabiel, robuust en gebruiksvriendelijk

De nieuwe stromingschakelaar QVE1901 uit het Symaro-opnemerassortiment van Siemens Building Technologies is ontworpen voor zware bedrijfscondities, waarbij tevens de gebruiksvriendelijkheid is verbeterd: Een groot drukbereik, geringe gevoeligheid voor vervuiling of ijsafzetting en resistentie tegen ontzinking gaan hand in hand met eenvoudige montage en afstelling van de stromingsrichting. De schakelnauwkeurigheid blijft gedurende de gehele levensduur behouden.

De nieuwe QVE1901 werkt in een drukbereik tot 25 bar en is niet voorzien van een vouwbalg. Daardoor blijft het schakelpunt drukonafhankelijk. Voorts beschikt hij ten opzichte van zijn voorgangers over een reed-contact, dat door een magnetisch veld zonder terugstelveer absoluut wrijvingsvrij schakelt. Daarom blijft het schakelpunt stabiel, in tegenstelling tot producten met microschakelaars, waarvan de terugstelveren aan slijtage onderhevig zijn, waardoor het schakelpunt op den duur drift gaat vertonen. Bovendien is de schakelaar in hoge mate ongevoelig voor vuil en ijsafzetting. Dankzij een glasvezelversterking blijft de paddel stabiel en treedt er geen kalkvorming op. Anders dan bij paddels van plaatstaal is daardoor ontzinking en breukvorming in de paddel als gevolg van gebrekkige waterkwaliteit uitgesloten. De lengte van de paddel kan met een kniptang gemakkelijk op maat worden gebracht.

De QVE1901 is met name geschikt voor integratie in gebouwautomatiseringssystemen en in het bijzonder voor vraagafhankelijke ventilatie in vochtige zones. Hij helpt energie te besparen en vochtschade te voorkomen. In combinatie met booster-pompen regelt hij de vraagafhankelijke bijschakeling en zorgt ervoor, dat de benodigde waterdruk in het systeem op peil blijft. Als droogloopbeveiliging zorgt hij ervoor dat motoren worden uitgeschakeld, wanneer er geen doorstroming is en bij snelle warmtewisselaars wordt de verwarming alleen gestart, wanneer er water wordt getapt.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Johan Boom
Tel: (070) 333 7925
E-mail: johan.boom@siemens.com
Internet: klik hier

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325,
E-mail: bernard.bos@siemens.com