Unicef



Ethiopië: ruim 100.000 kinderen ernstig ondervoed Aantal scholen in Myanmar weer open China: de eerste stapjes richting herstel "In Jemen werd me meteen duidelijk hoe Unicef haar werk doet" Ethiopië: kinderen dood door overstromingen


____________________
search

Ethiopië: ruim 100.000 kinderen ernstig ondervoed 03 juni 2008, Den Haag - Unicef schat dat in Ethiopië meer dan 100.000 kinderen ernstig ondervoed zijn. Zij hebben dringend therapeutische voeding nodig. Als ook komende oogsten mislukken, vreest Unicef dat het aantal ernstig ondervoede kinderen nog meer zal stijgen.

Een moeder voert haar ernstig ondervoede peuter therapeutische melk (Ethiopië). Foto: Unicef/HQ08-0451/Tegene
Een moeder voert haar ernstig ondervoede peuter therapeutische melk (Ethiopië). Foto: Unicef/HQ08-0451/Tegene

De VN-kinderrechtenorganisatie denkt ook dat 3,4 miljoen Ethiopiërs de komende drie maanden voedselhulp nodig zullen hebben en dat 6 miljoen kinderen het gevaar lopen ondervoed te raken. Ethiopië kampt met een gebrek aan regen, de wereldwijd sterk stijgende voedselprijzen en een tekort aan middelen om op de voedseltekorten in te kunnen spelen.

862 miljoen mensen hebben honger Vandaag is in Rome een driedaagse bijeenkomst over de hoge voedselprijzen begonnen. Vooral de bevolking van arme landen die voedsel moeten importeren lijdt onder de gevolgen van de hoge prijzen. De internationale gemeenschap moet 30 miljard dollar (19 miljard euro) bijeenbrengen om een eind te maken aan de permanente honger van 862 miljoen mensen. Het World Food Programme (WFP), de Voedsel- en Landbouworganisatie FAO en de Wereldbank hebben al geld toegezegd voor noodmaatregelen.

Volgens het WFP zal er 147 miljoen dollar (bijna 95 miljoen euro) moeten worden uitgetrokken voor voedselhulp voor kinderen in Ethiopië.

Bron: Unicef, NRC