Politie Midden- en West Brabant

Twee arrestaties in België na gewapende overval

ULVENHOUT, 3 juni 2008

Twee arrestaties in België na gewapende overval

ULVENHOUT: Vanmorgen zijn in België door nauwe samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische politie en dankzij een alerte getuige twee mannen aangehouden die verdacht worden van een overval op een bank aan de Dorpstraat in Ulvenhout. Het gaat om twee 21-jarige mannen uit Antwerpen(B).

Vanmorgen kwam omstreeks 09.45 uur een melding binnen van een gewapende overval op een bank aan de Dorpstraat. Twee gewapende overvallers drongen de bank binnen. Zij bedreigden de drie aanwezige personeelsleden en een klant die op de grond moesten gaan liggen. De daders maakten slechts een gering geldbedrag buit. Buiten gekomen vluchtten zij in een auto met Belgische nummerplaten. Een getuige maakte daarvan melding bij de politie. Door agenten werd postgevat op de rijksweg richting België. Zij zagen de vluchtauto voorbij rijden richting A16/E19. Via de politiemeldkamer werden direct de Belgische collega's gealarmeerd.

Door de Belgische politie werd ter hoogte van St. Job in het Goor de snelweg geblokkeerd. De overvallers lieten daarop hun auto achter en vluchtten een bosperceel in. Nederlandse politiemensen, waaronder een hondengeleider, en Belgische dienders kamden het bosperceel uit en arresteerden de twee verdachten. Bij de arrestatie van een van de verdachten is door een Nederlandse agent een waarschuwingsschot gelost. De verdachten zijn overgebracht naar een Belgisch politiebureau. Zij reden in een gestolen auto. In Ulvenhout is in de omgeving van de bank een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld.

Dankzij het Beneluxverdrag zijn er goede afspraken tussen de Nederlandse en Belgische politiediensten. Bij een achtervolging die doorloopt tot in België worden direct de Belgische collega's geïnformeerd. Er volgt nader overleg over de vervolgprocedure tussen de officier van zijn justitie in Breda en zijn Belgische collega.

Auteur: Willem van Hooijdonk