Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Koningin en minister Vogelaar in Eindhovense krachtwijken

03-06-2008

Koningin Beatrix en minister Vogelaar bezochten dinsdag 3 juni twee krachtwijken in Eindhoven: Woensel-West en de Bennekel. Zij spraken hier met bewoners en professionals over verschillende projecten ter verbetering van de wijk. Eindhoven heeft drie wijken die tot de 'veertig krachtwijken' horen, een beleidsprioriteit van minister Vogelaar.

Het bezoek begon in de wijk Woensel-West met een rondetafelgesprek over de rol en mogelijkheden van het buurtcentrum aan de Boschdijk. Dit SPIL-centrum (Spelen, Integreren en Leren) zal onder meer bestaan uit een basisschool, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, consultatiebureau, een gymzaal en een buurtontmoetingsruimte. Met een korte rondgang door de wijk werd het bezoek aan Woensel-West afgesloten.

In de wijk de Bennekel schoven de koningin en de minster opnieuw aan bij een rondetafelgesprek. Het thema was bestrijding van werkloosheid in de wijk. Gemeente en wijkbewoners willen meer maatwerktrajecten voor werkzoekenden uit de wijk realiseren en meer kansen bieden voor startende bedrijven. Ook enkele ondernemers waren voor dit gesprek uitgenodigd.