Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 03-06

BERGEN OP ZOOM, 3 juni 2008

Verdachte aangehouden voor bedreiging en mishandeling

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdagochtend een 42-jarige man uit Rijen aan voor mishandeling van zijn vriendin uit Rijen. De 44-jarige vrouw zou door de man in de Jan Vermeerlaan op de openbare weg zijn mishandeld. Hij had haar hierbij twee kopstoten gegeven. De mishandeling zou voortkomen uit een relationeel conflict, dat ontstond in de woning van een bekende van het stel. Ze werden op een gegeven moment gevraagd te vertrekken, waarna de verdachte de 26-jarige bewoonster zou hebben bedreigd.
De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Bestuurders onder invloed aangehouden

OUD GASTEL: De politie hield op dinsdag om 01.25 uur een 51-jarige automobilist aan in de Dorpsstraat. De man bleek bij controle onder invloed te zijn van alcohol. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 370 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod van 3 uur en een bekeuring. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor mishandelen bekende

BERGEN OP ZOOM: De politie hield dinsdag even na middernacht een 19-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor de mishandeling van een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom. De mishandeling vond plaats in de woning van de verdachte in de wijk Meilust. De 17-jarige jongen, een bekende van de verdachte, was in de woning aanwezig, toen er een ruzie ontstond. De verdachte zou hem hierbij een kopstoot, meerdere klappen en trappen hebben gegeven. Nadat het slachtoffer door de kopstoot op de grond was beland, werd hij o.a. tegen het hoofd geschopt. De jongen hield hieraan meerdere zwellingen op het lichaam over en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De politie nam aangifte op van het slachtoffer. De verdachte is ingesloten.

Bestuurder aangehouden na ongeval

BERGEN OP ZOOM: Maandag hield de politie om 22.00 uur een 61-jarige man uit Bergen op Zoom aan op de Rijksweg A58. De bestuurder reed even tevoren op de Randweg Noord richting de Rijksweg A58. Een 54-jarige bestuurder uit Halsteren kwam met zijn auto vanaf de Marconilaan Noord. Op de kruising ontstond een aanrijding. Volgens getuigen reed de 61-jarige bestuurder door rood. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

Bij het arriveren van de politie, bleek de bestuurder al te zijn weggereden richting de Rijksweg A58. De politie hield de 61-jarige bestuurder aan, toen deze met autopech langs de kant van de Rijksweg A58 stond. Hij bleek onder invloed van alcohol. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 805 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 10 uur.
Ook bleek de verdachte nog twee onherroepelijke vonnissen open te hebben staan t.w.v. 3250,-. Na betaling van dit bedrag is de man in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na schoppen buurman

BERGEN OP ZOOM: Een 48-jarige man uit Bergen op Zoom meldde op maandagavond rond 20.00 uur dat hij mishandeld was door een buurman. Dit gebeurde in de Penstraat. De man had al eerder conflicten gehad met de betreffende buurman en was die dag, zonder directe aanleiding, door hem tegen hem hoofd geschopt, aldus zijn aangifte. Hij had door de schop letsel aan zijn schouder en gezicht. De gedupeerde belde de politie. Deze hield een 50-jarige man uit Bergen op Zoom aan. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Bij de aanhouding van de verdachte trof de politie enkele grammen hennep aan. De drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Drie aanhoudingen na éénzijdig ongeval

BERGEN OP ZOOM: De politie trof maandagmiddag na een ongeval op de A58 een aantal nepwapens en enkele grammen hennep aan in een auto. Om 16.10 uur meldde een getuige een verkeersongeval op de A58 in de bocht richting Vlissingen. Hier was een auto uit de bocht gevlogen en over de kop gegaan. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

De politie ontdekte in de betrokken auto een slagwapen en een nepwapen. Deze zijn in beslag genomen. Ook werd 4 gram hennep aangetroffen. De drie inzittenden van de auto, een 19-jarige en een 18-jarige inzittende uit België en de 23-jarige bestuurder uit Teylinge, zijn aangehouden. Van de bestuurder is een bloedproef afgenomen in verband met mogelijk rijden onder invloed van verdovende middelen.

Na verhoor zijn de drie verdachten in vrijheid gesteld.

Twee keer tweetal aangehouden met softdrugs

BERGEN OP ZOOM: De politie controleerde op maandagmiddag een auto op de Olympialaan. Bij de controle bleek dat de 29-jarige man en 29-jarige vrouw uit Antwerpen elk in bezit waren van 5 gram hennep. Beide inzittenden zijn aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor en betaling van een schikking van 100,- zijn de verdachten in vrijheid gesteld.

Diezelfde maandagmiddag werden op het Oranjeplein een 26-jarige vrouw uit Antwerpen en een 31-jarige man uit Antwerpen ter controle aangehouden. Ook zij bleken in bezit van ieder 5 gram hennep. Ook dit tweetal is na verhoor en betaling van een schikking van ieder 100,- in vrijheid gesteld.

Drugstoerist aangehouden

ROOSENDAAL: De politie hield op maandag even na 13.00 uur een 30-jarige automobilist uit België aan op de Antwerpseweg. Hij bleek bij controle in bezit van 27 gram hennep. De drugs zijn in beslag genomen en de man is na verhoor en betaling van een schikking van 100,- in vrijheid gesteld.

Hennepkwekerij geruimd

ROOSENDAAL: Op maandagmiddag werd in een leegstaand winkelpand aan de Wilhelminastraat een hennepkwekerij aangetroffen. Aan de hand van een anonieme tip kwam de politie de kwekerij op het spoor. In meerdere ruimten stonden ruim 460 hennepplanten met bijbehorende apparatuur. In de andere ruimte stonden ruim 460 potten, waar geen hennepplanten meer inzaten. De kwekerij is geruimd en Essent is gekomen in verband met diefstal van stroom.

Inbrekers stelen etenswaren

STEENBERGEN: In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken bij een maatschappelijke instelling aan de Wipstraat. De inbrekers vernielden een ruit en meerdere rolluiken. Ook werden binnen vernielingen aangericht. De buit bestond uit etenswaren. De politie nam aangifte op van de gedupeerde en heeft een sporenonderzoek verricht.

'Klanten' doen greep in de kassa

STAMPERSGAT: Op dinsdagochtend kwam rond 10.00 uur twee mannen een supermarkt aan de Gastelsedijk West binnen. De twee gedroegen zich vreemd in de winkel en rekenden een product af. Toen de cassiere de de kassalade opende deden de twee een greep in de kassa. Door snel optreden van de cassiere, die de lade snel dichtsloeg, vertrokken de twee met lege handen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg