Gemeente IJsselstein


Gezellig samen voetbal kijken

Datum: dinsdag 3 juni 2008
De gemeente heeft de regelgeving tijdens het EK-voetbal 2008 tot het minimum beperkt. Bewoners die samen buiten naar het EK voetbal willen kijken en een feestje willen vieren, hoeven daarvoor geen vergunning aan te vragen. Natuurlijk moeten mensen wel rekening houden met elkaar en geen geluidsoverlast veroorzaken. Om 24.00 uur moeten tv en muziek buiten uit!
Alleen als het gaat om een grote groep personen, als men de straat wil afsluiten of de rijweg wil gebruiken moet dit een dag van tevoren worden gemeld bij de gemeente. Dit is onder andere omdat de hulpdiensten op de hoogte moeten zijn, en indien nodig wel door de straat moeten kunnen. Voor een commercieel feest blijft wel een vergunning nodig.
Op tramhaltes, in de binnenstad, op de Overtoom en het Basiliekpad tot de Baronieweg en op het Podium (inclusief busstation) is het verboden alcohol te drinken. Daar mogen mensen ook geen aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich hebben. Vraagt iemand zich af of voor de festiviteiten die hij wil organiseren toch een vergunning nodig is, dan kan hij het beste even contact opnemen met de afdeling Inwonerszaken van de gemeente.