Ingezonden persbericht

PERSUITNODIGING

TEAM ZWITSERLEVEN BOOTH/NIEUWENHUIS & ZWITSERLEVEN RONDE OM TEXEL 2008

Texel, 16 mei 2008

----------
Beste mediarelatie,

Ze vormen nog geen twee jaar het Team Zwitserleven en toch staan Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis momenteel derde op de ISAF wereldranglijst in de Tornado-klasse. De mannen zijn het olympische jaar goed begonnen met een zesde plek bij het WK Tornado in Nieuw-Zeeland. Vorige maand werden ze na een sterke Medal Race in lichte condities derde bij de Semaine Olympique in Hyeres. Booth en Nieuwenhuis bereiden zich los van de kernploeg voor op deelname aan de Olympische Spelen in Beijing. Tijdens de persbijeenkomst op dinsdag 3 juni 2008 vertellen de topzeilers graag meer over hun voorbereidingsprogramma van de afgelopen en komende periode. Over de materiaalontwikkeling en hun trainingsvisie voor licht weer. Kortom, over hun weg naar Beijing. Tijdens deze presentatie gaan we tevens in op de Zwitserleven Ronde om Texel, die op zaterdag 7 juni 2008 plaatsvindt.

Wij nodigen u hierbij graag uit voor de gecombineerde persbijeenkomst op dinsdag 3 juni bij VAKZUID in het Olympisch Stadion te Amsterdam. U bent van harte welkom om eerst van 12.00 tot 13.00 uur te lunchen met de olympische catamaranzeilers. Vervolgens vertelt Team Zwitserleven Booth/Nieuwenhuis tussen 13.00 en 13.30 uur over het voorbereidingsprogramma van de afgelopen en de komende maanden voor de Spelen. De mannen volgen immers een andere route dan de kernploeg van het Watersportverbond. In het laatste half uur brengen wij op de hoogte van het nieuws rondom de Zwitserleven Ronde om Texel 2008. U krijgt tevens de gelegenheid om vragen te stellen of om na afloop interviews met Mitch en Pim te houden.


Zwitserleven Ronde om Texel 2008
Op woensdag 4 juni gaat voor de kust bij Paal 17 de driedaagse Texel Dutch Open van start. Dit is het officieel door het Watersportverbond erkende nationale kampioenschap catamaranzeilen. Op 7 juni volgt het jaarlijkse spektakel waarvoor catzeilers uit de hele wereld aanreizen; de Zwitserleven Ronde om Texel 2008. Honderden boten racen dan als een bonte armada rond het grootste Waddeneiland. Onder hen ook het olympische Tornado Team Zwitserleven Booth/Nieuwenhuis.

Tijdens de 31ste Zwitserleven Ronde om Texel kunt als journalist of fotograaf weer de gehele Ronde op een RIB meevaren. Zo kunt u de spanning en sensatie van de race zelf voelen en zien. Vanwege de enorme toestroom van fotografen en redacteuren zijn we inmiddels genoodzaakt om een tweedeling te maken. Professionals in dienst van een medium of freelancers met een opdracht krijgen toegang tot alle persfaciliteiten, inclusief de mediaboot. Voor freelancers zonder opdracht ligt er een aparte persboot klaar, waarvoor een fee van 100 euro geldt. Dit bedrag wordt terugbetaald zodra er toch een publicatie volgt.

Bijgaand ontvangt u het accreditatieformulier. Als u de persbijeenkomst op 3 juni wilt bijwonen of naar Texel afreist, dan verzoeken wij u vriendelijk het volledig ingevuld voor 31 mei 2008 aan ons te retourneren. U kunt dit mailen naar diana@diabo.nl of faxen naar 079-3429868. Na ontvangst van uw accreditatie, sturen wij u een bevestiging toe met daarbij de benodigde gegevens, zoals: routebeschrijving, parkeerkaart, programma enz. Het accreditatieformulier kunt u tevens van onze website http://www.roundtexel.com/ downloaden.

Gedurende de Rondeweek ontvangt u van ons dagelijks een persbericht. Voor meer informatie kunt u naar http://www.roundtexel.com/ surfen of contact opnemen met Diana Bogaards op nummer 06-51383762 of per mail via diana@diabo.nl. Zodra het telefoonnummer van het perscentrum bekend is, zullen wij dat op de website vermelden. Dan kunt u ons van 4 tot en met 7 juni rechtstreeks bereiken op het strand.

Hopelijk tot ziens in Amsterdam en op Texel.
Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur van de Stichting Ronde om Texel

Diana Bogaards

Accreditatieformulier 2008

Foto: Camille Parrain