Ingezonden persbericht

Billington en Gemnet laten publieke sector elektronisch factureren
Gemakkelijke en veilige toegang tot e-facturatie via overheidsnetwerk

Utrecht 3 juni - Overheidsnetwerk Gemnet werkt vanaf mei 2008 samen met Billington, specialist op het gebied van elektronische facturatie. Hierdoor kunnen overheden en maatschappelijke organisaties nu gemakkelijk digitale facturen versturen via het veilige en bekende netwerk van Gemnet. Met bijvoorbeeld de Digitale Nota kan de burger facturen in zijn vertrouwde Internetbankieromgeving ontvangen en direct elektronisch betalen. Alle soorten debet- en creditfacturen, maar ook waardedocumenten kunnen op deze manier worden behandeld.

Gemnet biedt overheden en maatschappelijke organisaties verschillende mogelijkheden om elektronisch vertrouwelijke informatie uit te wisselen en samen te werken. Nu Gemnet met de oplossingen van Billington elektronische facturatie aan zijn dienstenpakket toevoegt, kan de organisatie de publieke sector nog beter van dienst zijn. Omdat de verbinding al bestaat profiteert deze sector tevens van een sterk verkorte implementatietijd.
Paul Bloemers, Partner Manager van Gemnet: "Elektronisch factureren staat bij de overheid hoog op de agenda. Zo heeft staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken Marco Pastors tot ambassadeur e-factureren benoemd. Binnen twee jaar wil Heemskerk dat tien procent van de rekeningen aan de overheid elektronisch worden verstuurd. Een goede volgende stap is dat overheden op ieder niveau ook richting de burger een voorbeeldrol spelen. Door de samenwerking met Billington kunnen we deze stap nu snel maken."

"Digitaal factureren maakt tijdige en correcte betalingen een stuk gemakkelijker," zegt Edwin van Veen, business developer van Billington. "Zo hoeven burgers met de Digitale Nota niet meer zelf acceptgiro's te posten of betalingskenmerken over te typen. Dit maakt het aanzienlijk makkelijker om aan betalingsverplichtingen te voldoen en kan de administratiekosten voor het versturen van betalingsherinneringen en eventuele aanmaningen flink reduceren. "

Over Gemnet
Gemnet is het informatieknooppunt voor overheden gespecialiseerd in transparante, veilige en betrouwbare informatie-uitwisseling. Zij ondersteunt de overheid in haar dienstverlening aan burgers en bedrijven door middel van eigen ICT-services en het ontsluiten van dienstverlening van derden. Sinds oktober 2006 is Gemnet onderdeel van KPN.

Over Billington
Billington is full service leverancier van toekomstvaste e-facturatieoplossingen. Het portfolio, dat de volle breedte van elektronische facturatie voor de zakelijke- en de consumentenmarkt (B2C) ondersteunt, maakt het facturatie- en betaalproces gemakkelijker. Voor notaverzenders en de ontvangers. Het bedrijf is in december 2006 als een joint venture opgericht door ING bank en Getronics PinkRoccade. Het team van Billington adviseert en ondersteunt bedrijven en instellingen bij zowel de elektronische verzending, als de presentatie van alle soorten waardedocumenten. Producten van Billington zijn onder andere de Digitale Nota en AcceptEmail.

Over de Digitale Nota
Deze Nota is een van de producten die Billington levert. De Digitale Nota is sinds juli 2006 de standaard voor de elektronische factuur voor consumenten in Nederland en vormt het toekomstalternatief voor de papieren nota. Consumenten ontvangen de nota digitaal in hun eigen internetbankieromgeving en kunnen deze elektronisch betalen en archiveren. Voor de notaverzenders betekent dit lagere kosten, een gegarandeerde levering van de factuur, uitbesteding van het facturatieproces, een snellere betaling, extra mogelijkheden voor klantcontact en een efficiënter reconciliatieproces.



Ingezonden persbericht