Gemeente Oldenzaal


Wethouder Welten reikt eerste starterslening uit

gepubliceerd op : 3-6-2008

Wethouder Welten heeft maandag 2 juni op het stadhuis de eerste starterslening uitgereikt. Met deze lening wordt een bestaande koopwoning op De Thij mede gefinancierd.

Starters op de koopwoningmarkt die financieel moeite hebben met het kopen van een woning kunnen bij de gemeente Oldenzaal een beroep doen op een startersregeling. De startersregeling is een aanvullende lening voor (huidige en toekomstige) inwoners van Oldenzaal die voor het eerst een woning willen kopen, maar hier financieel moeite mee hebben.

"Wij zijn verheugd dat de gemeente de eerste starterslening uit kan reiken. We hopen dat meer mensen op deze manier in staat worden gesteld de aankoop van een woning te realiseren.", verklaart wethouder Rob Welten. Enkele tientallen Oldenzalers hebben zich over de mogelijkheden van de regeling laten informeren.

De starterslening overbrugt het verschil tussen de totale koopsom van de woning en het maximale bedrag dat starters, op basis van hun inkomen, bij de bank kunnen lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie. De lening kent een rentevaste periode van vijftien jaar, de looptijd is maximaal dertig jaar. De startersregeling is een eenmalige regeling, waarvoor de gemeente een vast budget heeft gereserveerd. Dit betekent dat de gemeente alleen aanvragen kan honoreren zolang er budget beschikbaar is.