Politie Zuid-Holland-Zuid

04/06 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 04-06-2008 o Persberichten district I

POLEN AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft op dinsdagavond 3 juni een 24-jarige Pool aangehouden in een benzinestation langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. De man kwam tot twee keer toe in de tankshop en gedroeg zich verdacht. Hij rekende een aantal artikelen af maar bleek onder zijn jas nog een en ander (snoep en twee blikjes energiedrank) verstopt te hebben. Een zeer alerte klant was getuige van de diefstal en hield de Pool aan. Dit leidde tot een worsteling. De medewerkster van het benzinestation sloot daarop de deuren en belde de politie. Die hield de Pool aan. Deze verdachte was in het gezelschap van een 29-jarige Pool. Hoewel hij de winkeldiefstal niet pleegde, werd hem wel gevraagd of ze in zijn auto mochten kijken. Dit mocht. In het voertuig vonden de agenten een tas met daarin 23 wieldoppen van het merk Mercedes Benz en een kokertje met gouden ringen en een zilveren ring. De 29-jarige Pool vertelde daarop uit zichzelf dat dit nepgoud was om te verkopen. Over de wieldoppen had hij geen aannemelijke verklaring. De man werd daarop aangehouden op verdenking van heling en ingesloten. De wieldoppen en imitatiesieraden werden in beslaggenomen voor onderzoek.

SPOOKRIJDER
DORDRECHT Een 73-jarige man uit Dordrecht heeft dinsdagmiddag 3 juni tegen het verkeer ingereden op de Laan der Verenigde Naties. Surveillerende agenten kwamen de spookrijder tegen. Hevig toeterende probeerde hij zich een weg door het verkeer te banen. De dienders blokkeerden de weg en begeleidden hem naar de busbaan. In eerste instantie begreep de man dit niet en wilde vrolijk zwaaiend zijn weg vervolgen, maar de agenten wisten hem toch duidelijk te maken dat zij hem even wilden spreken. Zijn rijbewijs en ook de staat van de auto bleken in orde. De man verklaarde dat hij hoofdpijn had en daardoor wellicht op de verkeerde weghelft terecht was gekomen. Hij kreeg een bekeuring in verband met de gevaarsetting waarna hij de goede weg mocht vervolgen.

19-JARIGE ZWAAR MISHANDELD (vervolgbericht 31 mei j.l.) POLITIE HOUDT TWEE VERDACHTEN AAN
DORDRECHT De politie heeft twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de zware mishandeling van een 19-jarige jongeman uit Dordrecht afgelopen weekend. De verdachten zijn twee jongens van 17 en 18 jaar uit Dordrecht. Zij zijn in verzekering gesteld. Het slachtoffer raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstig gewond toen hij betrokken raakte bij een ruzie en daarop volgende vechtpartij in en bij een uitgaansgelegenheid aan de Kolfstraat. Hij werd door de politie aangetroffen op het Statenplein. Het slachtoffer werd met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij is ondertussen stabiel. De politie zet het onderzoek voort.

ONTZEGGING RIJBEVOEGDHEID
DORDRECHT Een 53-jarige man uit Papendrecht is in de nacht van dinsdag 3 juni op woensdag 4 juni door de politie aangehouden op de Kiltunnelweg. Hij werd gecontroleerd door surveillerende agenten en gaf een valse naam aan hen op omdat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. Uiteindelijk bekende hij het geven van de valse naam. Na verhoor werd hij heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

RUZIE OP STRAAT
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 3 juni een 20-jarige vrouw en een 29-jarige man, beiden uit Dordrecht aangehouden op de Varkenmarkt. De politie kreeg verschillende meldingen over een ruzie tussen een man en vrouw. Ter plaatse bleek de situatie vrij gespannen. De 20-jarige vrouw was zichtbaar emotioneel maar wilde niets kwijt aan de politie. Zij weigerde zich te identificeren en werd zo boos dat zij tegen een ruit sloeg. Ondanks dat een van de agenten haar verzocht te stoppen met het slaan tegen de ruit deed ze dit niet. Ze keerde en probeerde de agent te slaan. Die kon zich weren en hield de vrouw aan. Op basis van een aantal getuigenverklaringen hield de politie de 29-jarige man aan. Hij zou ruzie met de 20-jarige zijn vriendin hebben gemaakt en dit zou op straat geëscaleerd zijn in slaan. De 29-jarige verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en moest met gepast geweld onder controle worden gebracht. Beiden zijn in verzekering gesteld en zullen nader worden gehoord.

AGRESSIEVE WINKELDIEF
DORDRECHT De politie heeft dinsdagmiddag 3 juni een agressieve winkeldief aangehouden op het Van Oldenbarneveltplein. Een beveiliger betrapte de 48-jarige man uit Dordrecht op het stelen van een blikje cola in een supermarkt. Toen de beveiliger hem vroeg mee te lopen, begon de verdachte te schreeuwen en duwde de man weg. Die probeerde vervolgens de winkeldief onder controle te krijgen maar de 48-jarige trok een mes en dreigde daar mee. De politie werd ingeschakeld die de agressieveling aanhield en in verzekering stelde. De beveiliger heeft aangifte gedaan van bedreiging. Bij fouillering van de verdachte op het bureau kwamen twee bolletjes harddrugs tevoorschijn. Deze zijn in beslaggenomen en worden vernietigd.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Een 38-jarige man uit Dordrecht is dinsdagmiddag 3 juni door de politie aangehouden in de Wolbrandsstraat. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn vrouw. De twee kregen ruzie waarop de man een asbak naar haar gooide en haar mishandelde en bij de keel greep. De vrouw zou volgens hem ook teruggeslagen hebben. Hun dochter was helaas getuige van het conflict. Het slachtoffer raakte licht gewond. Ze deed aangifte van mishandeling en bedreiging. De verdachte is in verzekering gesteld.

SCHRIK OP DE SNELWEG
DORDRECHT Twee broers van 18 en 20 jaar uit Roosendaal zijn dinsdagmorgen 3 juni door de politie aangehouden in de Zuilenburg. De twee bedreigden een medeweggebruiker met een nepwapen. Dit gebeurde op de A16. Op de Moerdijkbrug ging de auto met daarin de twee verdachten voor een auto rijden op de middelste rijstrook en stak een van hen uit het zonnedak een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en wees hiermee in de richting van de auto achter hen. De twee inzittenden van dit voertuig schrokken enorm en besloten de auto achterna te gaan en 112 te bellen. De politie kwam er op af en hield de twee broers aan in Sterrenburg. Zij verklaarden op het bureau op het idee gekomen te zijn na irritatie in het verkeer. s Avonds werden ze weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.