Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen na afpersing en bedreiging

Kerkdriel/ Eindhoven, 04-06-2008 o De politie Gelderland-Zuid heeft woensdagmorgen in Eindhoven een 37-jarige inwoner van Zaltbommel en een 30-jarige Eindhovense aangehouden. Zij worden verdacht van afpersing en bedreiging. Ook wordt de man er van verdacht betrokken te zijn geweest bij het gooien van een explosief naar een woning in Kerkdriel.

Op donderdagavond 14 februari rond 21.00 uur werd de politie gebeld dat er een luide knal was gehoord bij een woning in Kerkdriel. Toen de politie ter plaatse ging, zagen zij dat er schade was aan de voortuin en de voorgevel van de woning. Ook een aantal geparkeerde autos raakte licht beschadigd door wegspattend grind. De politie is daarop een onderzoek gestart. Tijdens dat onderzoek bleek er sprake te zijn van afpersing en bedreiging.
Het onderzoek leidde uiteindelijk tot de aanhoudingen van vandaag. Bij de aanhoudingen is een arrestatieteam ingezet dat zich met gepast geweld toegang heeft verschaft tot de Eindhovense woning.

Huiszoeking
Na de aanhoudingen is in meerdere woningen huiszoeking verricht onder leiding van de Rechter-commissaris. Daarbij zijn diverse goederen in beslag genomen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en worden daar verhoord. Ze zullen a.s. donderdag worden voorgeleid.
(03)