Datum: 20080604
Titel: Summer Darkness werkt samen met Universiteit Utrecht en Catherijne Convent
Subject was: Summer Darkness werkt samen met Universiteit Utrecht en Catherijne Convent

Ingezonden persbericht

Summer Darkness werkt samen met
Universiteit Utrecht en Catherijneconvent

Universiteit Utrecht organiseert een congres over de schaduwkant van mediëring: Uncanny Media

Dit jaar zal grootste underground lifestyle event van de Benelux Summer Darkness voor het eerst samenwerken met de Universiteit Utrecht en het hierdoor georganiseerde congres Uncanny Media. Ook is bevestigd dat het Museum Catherijneconvent dit jaar voor het eerst participeert in het Summer Darkness festival van 6 t/m 10 augustus.

De samenwerking met de Universiteit Utrecht wordt benadrukt met een gezamenlijke opening op donderdag 7 augustus in het Academiegebouw door Summer Darkness en het vanuit de Universiteit Utrecht georganiseerde congres Uncanny Media. Uncanny Media wordt georganiseerd door Isabella van Elferen; universitair docent Muziek en Nieuwe Media aan de Universiteit Utrecht. Het centrale thema van het congres is de schaduwkant van mediëring.

Dit jaar zal er ook een speciale Summer Darkness rondleiding door Museum Catherijneconvent plaatsvinden. Zo kunnen Summer Darkness bezoekers tijdens Summer Darkness op vertoon van hun polsbandje gratis bij dit museum naar binnen. Dit museum op loopafstand van de Dom zit in een prachtig middeleeuws kloostercomplex en staat barstensvol middeleeuwse kunst. Summer Darkness bezoekers kunnen zaterdag- of zondagmiddag om 12.30 uur, 14.00 uur en 15.30 uur mee met de speciale Summer Darkness rondleiding: de Dark Ages-Tour.

Tijdens Uncanny Media buigen internationale wetenschappers zich vanuit wetenschappelijk, artistiek en maatschappelijk oogpunt over (gothic) muziek, videogames en films als Dracula en Mulholland Drive. Sytse Wils, organisator van Summer Darkness: 'Summer Darkness en Uncanny Media sluiten erg goed op elkaar aan. Veel van de lezingen op het congres gaan over onderwerpen die onze bezoekers interessant vinden. Summer Darkness is een underground lifestyle festival en gaat programma inhoudelijk verder dan alleen muziek. Uncanny Media verbreedt ons festival op wetenschappelijke wijze. Een unieke samenwerking en daar zijn we trots op!'.

Direct na de gezamenlijke opening op donderdag 7 augustus zal de beroemde New Yorkse auteur Patrick McGrath uit zijn nieuwste Gothic boek Trauma voorlezen. Op vrijdag 8 augustus zal er een door Ingmar Heijtze geopende Salon d'Esprit-editie zijn met de titel Distorted Illusions, waar bands, fotografen en dichters hun artistieke visie op het congresthema geven. Op zaterdag 9 augustus zal er een door Medusa aangekleed "uncanny" feest bij te wonen zijn waarmee het congres wordt afgesloten. Tijdens de congresdagen zijn er diverse interessante lezingen bij te wonen door sprekers uit onder andere Scandinavië, Engeland, Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten, Canada en Australië. Hieronder bevinden zich onder meer de lezingen van Danielle McCarthy: Uncanny Echoes: Dracula's Soundtrack, from Novel to Film, Atte Oksanen: Addiction to Life (and Death): On Vampires and Uncanny Affects in Goth Music en Steen Christiansen: David Bowie's Hauntology.



Ingezonden persbericht