Datum: 4 juni 2008

Lisse Letsel door openen autoportier Het openen van een autoportier is er de oorzaak van dat een 53 jarige vrouw uit Lisse dinsdag 3 juni rond 18.15 uur met onbekend letsel is overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp. Een 43 jarige man uit Lisse parkeerde zijn auto op de Heereweg en opende het portier. Op dat moment fietste de vrouw langs en werd door het portier geraakt.

Noordwijk Aanhoudingen voor diefstal fiets Een 47 jarige man uit Noordwijk zag dinsdag 3 juni rond 20.00 uur dat zijn fiets aan de Voorstraat werd gestolen door twee jongens. Hij schakelde de politie in die de twee van beiden 14 jaar en afkomstig uit Noordwijk en Noordwijkerhout aanhield. Ze dachten dat het een wrak was en namen de fiets daarom mee, was hun verklaring. Met een HALT-procedure en proces-verbaal zijn beide verdachten later op de avond overgedragen aan hun ouders.

Voorhout Aanrijding Dinsdag 3 juni ontstond rond 17.55 uur een aanrijding tussen twee auto's op de Jacoba van Beierenweg. Een 22 jarige automobilist uit Noordwijk lukte het niet meer op tijd te remmen voor een voor hem voor een voetgangseroversteekplaats gestopte auto. De bestuurster van deze auto, een 44 jarige vrouw uit Voorhout, liep door de klap nekletsel op en werd voor onderzoek overgebracht naar het LMC.

Noordwijk Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs in genomen van een 35 jarige man uit Noordwijk. Hij reed woensdag 4 juni rond 03.20 uur met zijn bromfiets over de Prins Hendrikweg en had gedronken. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 645 ug/l. ( limiet 220 ug/l.). Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Oegstgeest Opgepakt voor poging diefstal fiets Een 15 jarige jongen uit Leiden is dinsdag 3 juni rond 19.30 uur door de politie opgepakt nadat er een melding was gekomen dat hij een fiets probeerden te stelen uit de tuin van een woning aan de Emmalaan. Een buurtbewoner die dit zag gebeuren riep de fiets te laten staan, waarop hij de fiets terugzette. De buurtbewoner belde nog wel naar 112. De Leidenaar werd op de Irislaan aangetroffen. Hij had een zwarte Opoefiets bij hem waarvan het slot lijkt te zijn opengebroken. De fiets heeft de politie in beslag genomen. De jongen werd daarna aan het politiebureau afgehaald door zijn ouders. Waarschijnlijk komt dit voor hem op een HALT-procedure te staan.

Leiden Aanhoudingen voor poging beroving, auto-inbraak en brandstichting De politie heeft woensdag 4 juni rond 01.00 uur een 23 jarige man uit Leiden aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij rond 00.40 uur in de Kabeljouwsteeg twee mannen heeft geprobeerd te beroven. Dit deed hij niet alleen. De twee, een 21 jarige man uit Leiden en een 24 jarige man uit Oegstgeest, werden in de Kabeljouwsteeg door de twee berovers tegengehouden. Er volgde een worsteling waarna de berovers onverrichterzake vertrokken. De politie startte een onderzoek en op basis van een signalement werd één verdachte aangehouden. Op het Rapenburg bemoeide hij zich op dat moment met de aanhouding van een brandstichter of auto-inbreker.

Op het Rapenburg was de politie na melding dat daar twee mannen rommelden aan auto's. De agenten zagen twee mannen uit een bestelbusje komen en wegrennen. Het lukte de politie om één van deze, een 20 jarige man uit Leiden, te stoppen. Op dat moment zagen de agenten een vuurgloed in de auto waaruit de mannen net waren gekomen. Er bleken een paar emmers in brand te staan. Met de brandblusser uit de politieauto doofden de agenten het vuur. De man werd vervolgens aangehouden als verdachte van inbraak in die bestelauto en brandstichting. Bij die aanhouding kwam de 23 jarige Leidenaar langs en werd door de agenten op basis van het signalement herkend als mogelijke dader van de beroving in de Kabeljouwsteeg.

Beide verdachten zijn voor het verdere onderzoek in deze zaken ingesloten. De politie sluit niet uit dat de twee bij beide zaken betrokken zijn.

Leiden Politie onderzoekt mishandeling De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 23 jarige Leidenaar op woensdagnacht 4 juni. Zeven Delftenaren van 19 en 20 jaar werden aangehouden. De Leidenaar liep even voor 03.30 uur over de Vrouwensteeg toen hij werd nageroepen. Hierop ontstond een woordenwisseling met degene die had geroepen. Deze kwam naar de Leidenaar toe en sloeg hem. De Leidenaar viel en zou vervolgens door meerdere personen geschopt zijn. De groep zou weggelopen zijn richting het station. De verdachten werden op de Lammermarkt aangehouden.

Leiden Aanhoudingen voor heling fietsen De politie heeft dinsdagavond 3 juni vier Leidenaren van 13,14,16 en 48 jaar aangehouden op verdenking van heling van twee fietsen. De politie controleerde op de Ketelmeerlaan eerste de fiets van de 13 jarige verdachte omdat het rijwiel kenmerken van diefstal vertoonde. Een groep jongeren stond op een korte afstand te kijken. Een jongen uit deze groep, de 16 jarige, kwam net aangefietst. Ook zijn fiets werd vervolgens gecontroleerd. De 14 jarige kwam aangelopen en beweerde dat het zijn fiets was. Hierop werden beide jongens aangehouden. Toen de agenten op het punt stonden naar het bureau te gaan met de fietsen en de verdachten kwam de vader van de 13 jarige en vertelde dat hij de fiets gekocht had. De man werd eveneens aangehouden.

Voorschoten Aangehouden voor bezit drugs De politie heeft dinsdag 3 juni rond 14.00 uur een 30 jarige man uit Leiden aangehouden voor het bezit van drugs. Agenten waren naar de Baron van Ghentlaan gegaan na een melding dat daar een man in zijn auto onwel leek geworden. Toen de agenten hem controleerden probeerde hij er met een sprint van tussen te gaan. Dit lukte hem niet. In zijn auto en kleding troffen de agenten 24 bolletjes met cocaïne, een zakje met iets meer dan 20 gram heroïne en een zakje met tegen de 30 gram cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachte zit voor het verdere onderzoek nog vast.

Alphen aan den Rijn Verdachten van vernieling ruit aangehouden De politie heeft in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 juni drie Alphenaren van 21,26 en 27 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit bij de apotheek aan de Preludeweg. De politie kreeg de melding van de vernieling en sloeg op het signalement aan. Eerder hadden vier personen zich vervelend gedragen bij het Kasteel en waren daar weggestuurd. De vier kwamen na sluitingstijd terug en bleven op de deur kloppen. Personeel heeft hierop de politie gebeld. Terwijl agenten bij het Kasteel stonden kwamen drie van de mannen terug. Een had een bebloede hand en gaf aan dat zijn had tussen de deur van het Kasteel was gekomen. De man werd doorgestuurd naar de huisartsenpost. Kort daarna kwam de melding van de vernielde ruit. De verdachten werden bij de huisartsenpost aangehouden.

Moordrecht Motorrijder gewond na ongeval Een 48 jarige motorrijder uit Waddinxveen is dinsdag 3 juni rond 16.00 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Middelweg. De man ging door nog onbekende oorzaak met zijn motor onderuit en gleed door tegen een tegemoetkomende vrachtauto die bestuurd werd door een 43 jarige man uit Schiedam. Een wiel van de vrachtauto raakte de arm van de motorrijder. Met armletsel werd hij overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Noot voor de redactie /