THORAX brengt werkprocessen in kaart bij Leo Stichting Groep (LSG)


APELDOORN, 20080604 -- THORAX informatieprojecten & advies actualiseerde recentelijk de volledige werkprocessen van de Leo Stichting Groep en bracht deze in kaart in het pakket ProcessManager van Infoland http://www.infoland.nl/ . Het project startte in oktober en is medio maart definitief opgeleverd. Elke medewerker heeft nu zicht op de processen, en de organisatie heeft een helder vertrekpunt om verdere verbeteringen uit te voeren.

De Leo Stichting Groep (LSG), is een organisatie voor jeugdzorg. Een viertal jeugdzorgaanbieders, in vier verschillende provincies, vormen samen de LSG: Bredervoort (Gelderland), Commujon (Overijssel), Nieuw Veldzicht (Flevoland) en Valkenheide (Utrecht).

In het verleden werkte LSG en THORAX ook al nauw samen in projecten. "LSG koos voor THORAX vanwege haar kennis van zaken en het succes van de eerdere projecten" sprak Wilco Wolven, hoofd automatisering bij de LSG. Zo hielp THORAX in 2004 met het opstellen van een beslisdocument voor verdere stappen bij de IT-infrastructuur. In 2005 ondersteunde THORAX LSG met het zo uniform mogelijk maken van de processen van de vier werkstichtingen, voorafgaand aan de implementatie van Care4 en ontwierp en implementeerde in 2006 nieuwe werkprocessen.

De in kaart gebrachte processen die via het intranet van LSG door iedereen vindbaar zijn, levert diverse voordelen voor de organisatie op. Zo ondersteunt het een noodzakelijke standaarisatie van processen op de werkvloer. Dit levert een duidelijk efficiencyvoordeel op. Bovendien werd door de overzichtelijkheid duidelijk dat er nog enkele processen missen en zorgt de zichtbaarheid voor een hogere effectiviteit: "Pas nu weten we dat het proces zo loopt, kunnen we er aan werken".

De LSG toonde zich in de evaluatie van 16 mei uitermate tevreden met het slagen van dit project. "We zijn blij met wat er is opgeleverd en het is een goed vertrekpunt voor de vervolgstappen hierop." aldus Wilco Wolven. Behalve over de resultaten was LSG ook te spreken over de aanpak. "We zijn met name te spreken over de passie waarmee Rense Houwing van THORAX het project aanpakte" aldus Eelco de Winter, controller bij de LSG, "de opdracht is geslaagd en als we een vergelijkbare opdracht hebben zullen we zeker weer bellen met THORAX."