Gemeente Wijk bij Duurstede

Fotografeer uw landschap!

Houdt u van het fotograferen van landschappen? U kunt meedoen aan een fotowedstrijd, waarbij de foto's met het landschap en het buitengebied te maken moeten hebben. In totaal kunt u 6 foto's insturen: maximaal 3 foto's van plekken die u mooi vindt en maximaal 3 foto's van plekken die u lelijk vindt. Let erop dat de foto's genomen zijn binnen onze gemeentegrenzen.

Landschapsontwikkelingsplan
Met de foto's kan duidelijk worden gemaakt welke aspecten in ons landschap goed bevallen, welke landschappelijke zaken volgens u beschermd moeten worden en wat er verbeterd kan worden aan het landschap. Dit wordt gebruikt bij het maken van een Landschapsontwikkelingsplan (LOP) voor deze regio. De gemeenten De Bilt, Zeist, Bunnik, Houten, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede hebben besloten samen dit LOP op te stellen, dit is een visie voor de gewenste ontwikkeling van het buitengebied van de deelnemende gemeenten. Het gaat daarbij om het behouden, mogelijk versterken en wellicht het ontwikkelen van een duurzaam landschap met kwaliteit. De wensen van bewoners (en ook van gebruikers) zijn belangrijk voor de visievorming en de selectie van de projecten.

Voorwaarden en inzenden
Onder de inzenders wordt een prijs toegekend. De foto wordt zowel beoordeeld op de kwaliteit van de foto als op het aangesneden thema en de relevantie voor het LOP. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een informatiebijeenkomst, die waarschijnlijk eind juni zal plaatsvinden. Met uw inzending geeft u automatisch toestemming om de foto's te gebruiken voor publicatie in het LOP en andere media, zoals de website en de krant. Dit uiteraard onder vermelding van de fotograaf.
U kunt de foto's insturen per post naar: Brons + partners landschapsarchitecten, t.a.v. Simone de Boer, Everwijnstraat 9, 4101 CE in Culemborg. Of via email: simone.deboer@bronsenpartners.nl

Meer informatie?
Mocht u nadere informatie willen inwinnen over het plan, dan kunt u dat vinden op de website www.bronsenpartners.nl onder het recente project LOP Kromme Rijngebied. Ook kunt u desgewenst nadere informatie krijgen bij de contactpersonen van de gemeenten, die op deze website vermeld zijn.