Gemeente Wunseradiel


Kom naar de bewonersavond voor de Landschapsvisie in Zuidwest Fryslân!

landschapfriesland.jpg
Gebiedsplatform Plattelânsprojekten Zuidwest Fryslân gaat dit jaar een Landschapsvisie opstellen voor Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. De landschapsvisie wordt een product van en voor de streek. Het Gebiedsplatform wil met de streek werken aan de landschapsvisie. Vanaf het begin van het proces kan iedereen meedenken.

In juni worden daarom drie bewonersavonden georganiseerd:


· 10 juni in Woudsend (Dorpshuis M.F.C. Woudsend)


· 11 juni in Balk (Treemter)


· 19 juni in Workum (Klameare)

Om 19.30 uur is de zaal open. Het programma van de avonden begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Tijdens deze avonden wordt het project Landschapsvisie toegelicht en wordt u op de hoogte gesteld van de voortgang. De avonden zijn niet alleen informatief, u krijgt ook de mogelijkheid om ideeën en wensen voor het landschap aan het Gebiedsplatform mee te geven.

Landschapsvisie: wat houdt dat in?

Het algemene doel van de Landschapsvisie Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân is het bieden van een duidelijk, inspirerend en realistisch kader voor ruimtelijke ontwikkelingen. We streven naar een mooi en vitaal landschap, nu en in de toekomst waar mensen en organisaties samen bewust aan werken. Zuidwest Fryslân is niet voor niets door het rijk aangewezen als Nationaal Landschap. Met haar weidse vergezichten, terpen, meren, dijken, middeleeuwse dorpen en stadjes, bossen en uitgestrekte weilanden vormt het een uniek landschap en een visitekaartje van het landelijk gebied. Het is ook een landschap in ontwikkeling. Belangrijk is dat deze ontwikkelingen de landschappelijke kwaliteit niet schaden. Om de kwaliteiten van het landschap te behouden en te versterken stelt het Gebiedsplatform Plattelânsprojekten Zuidwest Fryslân dit jaar een Landschapsvisie / Kansenkaart op. Die kansen liggen er vooral op het vlak van natuur, landschap, cultuurhistorie, landbouw en recreatie.

Wilt u hier meer over weten, heeft u goede ideeën of heeft u er een mening over? Kom naar een van de bewonersavonden! We kunnen uw inbreng goed gebruiken. Op naar een nog mooier landschap!

Proclaimer | Colofon | + A - | Frysk