Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Opera bij verhuizing Buurtwinkel in Nieuw Crooswijk

De buurtwinkel aan de Paradijslaan in de herstructureringswijk Nieuw Crooswijk gaat verhuizen naar het pand Paradijslaan 105. De verhuizing werd vorige week door de bewoners gevierd met een Opera aan Huis. Twee Russische toptalenten, de sopraan Elizabeth Poz en de pianist Vital Stahievitch, zorgden voor een exclusief concert.

Zij brachten onder andere werken van de bekende componisten Puccini, Tchaikovsky, Bizet en Gounot. Vooral de nummers Mi chiamano Mimi en Quando men vo uit La Boheme van Puccini werden door Elizabeth subliem vertolkt. Zij volgt op dit moment bij Henny Diemer de Master Opleiding aan het conservatorium in Utrecht. Vital Stahievitch studeert aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij pianoles krijgt van professor Naum Grubert. In 2000 verscheen zijn eerste cd en na vele prijzen op muziekconcoursen gaf hij concerten in onder andere Engeland, Noorwegen, Mexico en de Verenigde Staten.

Ik zit met tranen in mijn ogen en krijg echt kippenvel van dit geweldig huiskamerconcert, aldus Marja van Herpen, bewoonster van Nieuw Crooswijk, die met zon twintig wijkbewoonsters op de Opera aan Huis was afgekomen. Opbouwwerkers Mounaim Abdelkhalki en Wendy Prince-Pot lieten weten blij te zijn met de nieuwe huisvesting aan de Paradijslaan 105. Wij gaan nu dicht en gebruiken de maand juni op de nieuwe buurtwinkel op te knappen en in te richten. Dan gaan we 1 juli weer draaien, aldus Wendy Prince Pot.