Politie Midden- en West Brabant

Dongenaar komt om door noodlottig ongeval

DONGEN, 4 juni 2008

Dongenaar (30) komt om het leven door noodlottig ongeval

De man die woensdagmorgen levenloos door de politie werd aangetroffen op de stoep van de Julianastraat, blijkt door een noodlottig ongeval om het leven gekomen te zijn.

Het gaat om een 30-jarige man uit Dongen, hij was de bewoner van de woning waarvoor hij werd gevonden. Uit technisch onderzoek en aanvullende getuigeverklaringen is gebleken dat de man bij thuiskomst omstreeks 01.00 uur zijn sleutels niet bij zich had. Daarna heeft hij geprobeerd de woning te betreden via een afdak boven een erker. Hij is vervolgens van dat afdak gevallen en als gevolg van die val overleden. Het slachtoffer was lid van de vrijwillige brandweer van Dongen; burgemeester S. Dirven heeft haar medeleven betuigd aan de nabestaanden van de Dongenaar en collega's van de man bij het brandweerkorps.

Zoals de politie eerder meldde, trof een voorbijganger rond 05.15 uur het slachtoffer aan en belde direct het alarmnummer 112. De politie zette de straat aan beide kanten af met zwarte schermen. Dit gebeurde in het kader van het onderzoek en creeerde ruimte voor de forensisch rechercheurs. Op dat moment was nog niet duidelijk dat het om een noodlottig ongeval ging. Het onderzoek bestond uit een sporenonderzoek in en rondom de woning van het slachtoffer en een buurtonderzoek in de directe omgeving.

Auteur: Andre van den Hul