Stadsdeel Zeeburg

Cliënten DAC Sporenburg prikken buurt schoon

4 juni 2008
Geen papiertje, blikje, zakje is veilig. Zelfs geen peuk. Cliënten van het Dag- en Activiteitencentrum Sporenburg van AMC de Meren prikken alles van de straat. Elke week gaan zij de wijk in om zwerfvuil op te ruimen. Maar sinds maandag 2 juni gebeurt dat in een professionele uitrusting.

De harde werkers zijn voortaan te herkennen met een goede knijper, een feloranje veiligheidshesje en goede handschoenen. En als het regent dragen ze een feloranje regenjas. Stadsdeelwethouder Dennis Straat heeft dit materiaal overhandigd tijdens de officiële aftrap van het prikproject.

prikkenamcdemeren.jpg (48 Kb)

Sporenburg en winkelcentrum Brazilië

Aan het prikproject nemen acht personen deel. Zij verwijderen wekelijks, op maandag en donderdag van 14.00 tot 15.30 uur, het zwerfvuil in de omgeving van het eiland Sporenburg en rondom winkelcentrum Brazilië. Na het prikken is er altijd de gelegenheid om bij te kletsen onder het genot van een kopje koffie.

De deelnemers aan het project zijn cliënten van AMC de Meren, een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg. Doelstelling is om de cliënten te activeren en mogelijk terug te laten keren in het arbeidsproces, bijvoorbeeld bij Pantar Amsterdam.

Stadsdeel Zeeburg draagt de deelnemers een warm hart toe. Straat: "Het is mooi dat wij met deze relatief kleine gift kunnen bijdragen aan het succes van dit project én een eventuele terugkeer van cliënten in het arbeidsproces. Daarnaast is het natuurlijk erg fijn dat het project zorgt voor een schone leefomgeving. Ik waardeer de harde werkers voor hun inzet."

prikkenmetpostbode.jpg (57 Kb)