Provincie Limburg

Persberichten

Project 'Connect' versterkt ondernemerschap MKB-ers

Gedeputeerde Staten stellen 355.007,- beschikbaar voor het project Connect dat bijdraagt aan het versterken van de innovativiteit van de Zuid Nederlandse economie en het versterken en uitbouwen van de positie van Zuid Nederland als toptechnologische regio.

Het project Connect versterkt het ondernemerschap van de MKB-er door het volgen van de leergang, onderlinge kennisdeling (tussen de deelnemers), contact tussen ondernemers met de mensen binnen onderzoeksinstellingen en daadwerkelijk implementatie van het businessplan binnen de bestaande bedrijfsactiviteit. Het slaat een brug tussen kennisinstellingen, onderzoeksinstellingen en de MKB-er. In totaal bestaat Connect uit zes leergangen. Hieraan kunnen steeds 16 deelnemers meedoen. Het project is toegankelijk voor deelnemers op HBO denk- en werkniveau en is gespreid over drie jaar. Iedere leergang duurt vijf tot zes maanden en bestaat uit een collectief deel van vijf modules van elk vijf dagen. Daarnaast loopt een individueel traject waarin de deelnemer wordt gekoppeld aan een persoonlijke coach (een oudondernemer) en studenten van onder andere de Wageningen Universiteit (WUR), Technische Universiteit (TU) Eindhoven, Hogere Agrarische School (HAS) Den Bosch en de Hogeschool Zuyd. Samen met de coach stellen zij een businessplan op. Gedurende een jaar kan de deelnemer terugvallen op deze coach (klankbordfunctie).

De deelnemers aan dit project zullen overwegend afkomstig zijn uit de clusters Hightech (inclusief ICT), Healthcare en Food en Nutrition. Het sluit aan bij de doelen van het cluster Energy, Materials en Systems van het programma Innoveren in Limburg en wordt uitgevoerd binnen het Operationeel Programma Zuid. De totale omvang van het project bedraagt 627.624,-. Qua financiering neemt de Provincie Limburg 355.007,- voor haar rekening en private deelnemers 35.946,-. Bij het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ligt op dit moment het verzoek om een financiële bijdrage van 236.671,-. In Noord- en Midden-Limburg hebben al 64 MKB-ondernemers dit project met succes doorlopen.

4-6-2008 14:01