AutoRai

Sportieve Clean Power Hatchback: Toyota Auris GT180

(6/4/2008)
Met de komst van de Toyota Auris GT180 is Nederland een echte rijdersauto rijker. Met zijn sterke en schone dieselmotor, een verlaagd onderstel en een bijpassend sportief interieur en exterieur is het de indrukwekkendste Auris ooit. De Toyota Auris GT180 heeft een scherpe introductieprijs van 29.990 euro.

Toyota stelt de Auris GT180 voor. Met zijn 130 kW (177 pk) en 400 Nm sterke 2.2 D-4D D-CAT Clean Power dieselmotor is de Toyota Auris een van de krachtigste diesels in zijn segment. Het uiterlijk van de GT180 geeft een duidelijke hint naar het prestatiepotentieel van de Auris. Een voorbumperspoiler, een achterbumperspoiler, een sportuitlaat met dubbele einddemper, een achterklepspoiler en zijskirts maken het uiterlijk nog indrukwekkender. De Auris GT180 lijkt door de aerodynamische carrosseriedelen niet alleen dichter bij de grond te staan, het speciale model is ook daadwerkelijk drie centimeter verlaagd. Deze aanpassing aan de ophanging verbetert ook de wegligging en maakt het een rijdersauto pur sang.

Sportief lederen interieur
Het interieur van de Toyota Auris GT180 sluit aan bij de sportieve buitenzijde, met zaken als een extra dik sportstuur dat met leder is bekleed en aluminium pedalen. Als finishing touch is de GT180 ook leverbaar met exclusieve lederen stoelbekleding, waarbij op de rugleuning een exclusief GT180-logo is geborduurd. De meerprijs van de lederen bekleding bedraagt 1.495 euro inclusief BTW. De Toyota Auris GT180 is vanwege de lage introductieprijs, het grote reiscomfort en de sterke, maar uiterst zuinige dieselmotor (gemiddeld verbruik 6,2 l/100 km, volgens EC-norm) en een aantrekkelijk bijtellingsvoordeel ook heel interessant voor zakelijke rijders.

Royaal uitgerust
De Toyota Auris GT180 kost tijdelijk 29.990 euro. Tot de standaarduitrusting behoren zaken als lichtmetalen 17-inch velgen, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels in carrosseriekleur, mistlampen in de voorbumper, een automatisch dimmende binnenspiegel, een regensensor en automatische verlichting, automatische airconditioning met twee klimaatzones en cruise control. Tot de passieve en actieve veiligheidsvoorzieningen van de Auris GT180 behoren onder meer airbags voorin aan bestuurders- en passagierszijde, curtain airbags, zijairbags en een knieairbag voor de bestuurder, stoelen met een antiwhiplashsysteem, ISOfix bevestigingspunten op de achterbank, tractiecontrole (TRC) en elektronische stabiliteitscontrole (VSC).