Siemens

Persbericht

0806. 071

Zoetermeer, woensdag 4 juni 2008

Ruimteregelingen van Siemens gemiddeld vier maal beter

Individuele ruimteregelingen van Siemens Building Technologies voor gebouwen, hebben een regelnauwkeurigheid die gemiddeld vier maal beter is dan de norm eist. Dit blijkt uit onderzoek van deze producten bij de certificering voor het Europese eu.bac label.

Om aan de Europese richtlijnen voor energie efficiency (EPBD) en de eisen van haar klanten te voldoen heeft een aantal internationale producenten de handen ineengeslagen en de eu.bac (European Building Automation and Control Association) opgericht. Doelstellling is het standaardiseren, testen en certificeren (met het eu.bac label) van producten die direct het energieverbruik in gebouwen beïnvloeden.

Veertig procent van het energieverbruik in Europa komt voor rekening van gebouwen. Het energieverbruik van kantoorgebouwen kan met 20 tot 30% omlaag, waarbij het grootste besparingspotentieel ligt in het gebruik van individuele ruimteregelingen. De eisen die aan de nauwkeurigheid van dergelijke regelingen worden gesteld zijn vastgelegd in de norm EN15500.

Bij de certificering voor het eu.bac label bleken alle geteste Siemens regelaars voor verwarming, ventilatie en koeling in gebouwen ruimschoots aan de eisen te voldoen en gemiddeld zelfs vier maal beter te presteren.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Internet eu.bac: www.eubac.org
Siemens Building Technologies, Jan Kerdel Tel: (070) 333 7910 E-mail: jan.kerde@siemens.com
Internet: klik hier

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: klik hier