Persberichten Eemland zuid, 12.10 uur

Utrecht, 04-06-2008

Vernieling

HOOGLAND Op dinsdag 3 juni werden twee jongens bekeurd voor baldadigheid.

Rond 18.10 uur betrapte een medewerker van een bouwbedrijf twee jongens op een bouwterrein aan de Engweg. Het tweetal was daar bouwmaterialen aan het vernielen. De medewerker wist één van hen, een 13-jarige jongen uit Amersfoort, in de kraag te vatten. De andere ging ervandoor.

De politie werd gewaarschuwd, maar de medewerker vond het niet nodig om aangifte van vernieling te doen. Daarom kreeg de 13-jarige jongen een bekeuring voor baldadigheid. Uit onderzoek werd vastgesteld dat een 15-jarige jongen uit Amersfoort de tweede verdachte was. Agenten gingen naar zijn ouderlijke woning en ook deze jongen kreeg een bekeuring voor baldadigheid.

Dubbele winkeldiefstal

AMERSFOORT Op dinsdag 3 juni werd een vrouw aangehouden na een winkeldiefstal. Zij bleek twee winkels te hebben bezocht.

Rond 15.45 uur zag een beveiliger van een winkel aan het Sint Jorisplein dat een vrouw kleding uit een verpakking haalde en de kleding in haar tas stopte. Hij belde de politie en bleef de verdachte volgen. Agenten hielden de vrouw, 30 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, staande op de Stadsring. Zij bleek inderdaad kleding uit de winkel te hebben gestolen. Zij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

In het politiebureau bleek zij ook nog een nieuw paar schoenen bij zich te hebben. Bij navraag bij de winkel waar de schoenen vandaan kwamen, bleek dat de schoenen daar net waren gestolen. Tegen de vrouw is voor beide diefstallen een proces-verbaal opgemaakt.

Straatroof

AMERSFOORT Een bejaarde vrouw werd op dinsdag 3 juni van haar tas bestolen.

Rond 16.20 uur fietste een 76-jarige vrouw uit Amersfoort over de Euroweg. Zij had haar tas achterop haar fiets en die zelfs met een slot vastgemaakt. Plotseling werd zij gepasseerd door een fietser, die in het voorbijgaan haar tas van de fiets rukte en ervandoor ging. Bij de diefstal van de tas werd het hengsel vernield.

Het slachtoffer kwam door de ruk aan de tas, bijna met haar fiets ten val. Zij ging vervolgens met haar fiets achter de verdachte aan, maar kon hem niet bijhouden.

De verdachte was een lichtgetinte jongen van 16 - 18 jaar, normaal postuur, ± 1.70 meter, zwart kort haar en hij droeg donkere kleding.

Aan getuigen van de diefstal wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Twee meisjes werden op dinsdag 3 juni aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 16.25 uur zag een beveiliger van een winkel aan de Utrechtsestraat dat twee meisjes met kleding en sieraden uit de winkel een pashokje binnengingen. Toen zij het hokje uitkwamen, hingen zij de kleding terug en verlieten vervolgens de winkel. De beveiliger hield hen vervolgens aan op verdenking van diefstal van de sieraden.

Het tweetal, meisjes van 15 en 16 jaar uit Woudenberg en Amersfoort, werd even later aan de politie overgedragen. Bij hun verhoor bekenden zij de diefstal. Tegen de meisjes is proces-verbaal opgemaakt. Het verbaal wordt voor afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.