Gemeente IJsselstein


Vervoer

Nieuwe streekbussen

Datum: woensdag 4 juni 2008
De regio Utrecht krijgt op 14 december 140 nieuwe streekbussen.

De bussen van Connexxion die rijden in de stadsregio worden vervangen door bussen die voldoen aan actuele en strenge emissienormen. Daarmee wil het Bestuur Regio Utrecht (BRU) actief bijdragen aan het terugdringen van de luchtverontreiniging.

Op de foto verlaat de eerste nieuwe bus de fabriek. Alleen de streekbussen worden vernieuwd. Stadsbussen vallen namelijk buiten de nieuwe afspraken die de BRU eind dit jaar maakt met de regionale bus- en tramvervoerders.

Deze nieuwe kleur van de bussen is heel anders dan de kleuren van de huisstijl van Connexxion. Regio Utrecht heeft hiervoor gekozen omdat de bussen langer meegaan dan de nieuwe overeenkomst met Connexxion. Het BRU wil de mogelijkheid openhouden om het stads- en streekvervoer over drie jaar in samenhang aan te besteden. Dan lopen namelijk ook de afspraken met het GVU (stadsvervoer) af en komen er mogelijk ook nieuwe stadsbussen.

Op de nieuwe bussen komt vanaf eind dit jaar geen reclame meer, alleen nog OV-informatie. Dat maakt de bussen herkenbaarder voor de reizigers. Ook het regionale spitsvervoer en de kleinere bussen - van en naar kleine kernen in de stadsregio - gaan rijden met de nieuwe bussen. Op deze wijze wil Bestuur Regio Utrecht het regionale openbaar vervoer duidelijk herkenbaar maken voor reizigers.