Gemeente Schiedam


Juni

Op weg naar een nieuw sportbeleid

04 juni 2008

Op vrijdag 30 mei heeft een delegatie van de gemeenteraad en van het college, samen met vertegenwoordigers van de sportwereld, de welzijnssector en de kinderopvang, alsmede een aantal ambtenaren, waaronder de nieuwe directeur van de DSR, een werkbezoek afgelegd aan de steden Utrecht, Gouda en Ridderkerk.

Sportbeleid Het werkbezoek vond plaats met het oog op de nieuwe sportnota die rond 1 juli het licht zal zien. Inspiratie opdoen, kennis maken en samen zoeken naar overeenkomsten en kansen waren de mottos van de dag.

In Utrecht is uitvoerig gesproken over het belang van sport als motor bij sociale herstructurering op buurt- en wijkniveau en de innovatieve manier van werken die daarbij is ontwikkeld. In Gouda is met name ingegaan op de stappen die hebben geleid tot de vorming van een sportbedrijf, Sportpunt Gouda, en de financieel-economische gevolgen van zon besluit. In Ridderkerk is het ontstaan van de Stichting Ridderkerk Sport toegelicht en is uitvoerig ingegaan op de wijze waarop deze stichting invulling geeft aan het maatschappelijke ondernemerschap.

De werkbezoeken zijn als zeer inspirerend ervaren en zetten zeker aan tot nadenken over de toekomstige vormgeving van de sportsector in Schiedam.

Van de werkbezoeken zal een verslag worden gemaakt dat actief onder de deelnemers en de niet aanwezige raadsleden en collegeleden zal worden verspreid. Andere geĂŻnteresseerden kunnen zich wenden tot de DSR via sport@schiedam.nl