Buschauffeur wordt mishandeld

UTRECHT o Twee verdachten mishandelen op vrijdag 18 april een buschauffeur en weigeren een kaartje te kopen voor de busrit.

Op vrijdag 18 april 2008 omstreeks 17:54 uur staat bus 78/53 bij de halte voor het station Maarssen. Twee jonge mannen stappen in. Een van die mannen geeft vier kaartjes van twee strippen. De man zegt, dat hij naar Utrecht-centrum wil. De kaartjes die hij wil laten stempelen zijn maar een uur geldig. En dat uur is bijna verstreken. De heren kunnen precies nog twee minuten reizen en dit is niet voldoende om in Utrecht te komen. De buschauffeur deelt de heren mee dat ze twee opties hebben. Of ze kunnen nieuwe kaartje kopen of twee haltes mee rijden.

Na twee haltes omstreeks 18:02 uur stopt de buschauffeur op de Planetenbaan in Maarssen. Hij loopt naar de heren toe en verzoekt ze uit te stappen of nieuwe kaartjes te kopen. De mannen willen echter niet uit stappen en ook geen nieuwe kaartjes kopen. De chauffeur roept assistentie in en wacht daar op buiten de bus.

Op een gegeven moment komt een van de heren die de bus niet uit wilde, toch de bus uit lopen. Hij roept naar de chauffeur: 'Wat een lef heb jij, dat je alle passagiers de dupe laat worden.' Verder begint hij de chauffeur uit te schelden. De chauffeur krijgt het gevoel, dat het mogelijk uit de hand zou kunnen lopen. Daarom maakt hij met zijn mobiele telefoon een foto van de verdachte.

Op een gegeven moment krijgt de chauffeur een harde klap op zijn rechterhand. De telefoon vliegt uit zijn hand. De andere verdachte die niet uit de bus wilde stappen staat plotseling achter de chauffeur. Vervolgens krijgt de chauffeur een harde klap op zijn linkerarm van de eerste verdachte, omdat hij de verdachte die achter hem is komen opduiken vasthoudt. Hij voel een hevige pijn aan zijn linkerarm en laat de man daardoor los.

Omstanders dreigen zich tegen de chauffeur te keren en hij laat daarom de twee verdachten maar gaan. Zij lopen richting Meeting Plaza, in de richting van Mac Donalds. Even later komen de agenten ter plaatse.

Signalementen
Twee Surinaamse mannen van ongeveer 18 en 20 jaar oud. De eerste verdachte heeft een gezet postuur, draagt een baseballpet, een zwarte jas met glimmende strepen, heeft een bol gezicht, een gouden oorbel in zijn linkeroor, lengte van 1 meter 75, middel bruin van huidskleur.
De tweede verdachte is van normaal postuur, lengte van 1 meter 70 droeg een zwart windjack, licht kleurig overhemd kort donker haar, middelbruin van huidskleur.

Op tv
Aan deze zaak is op televisie aandacht besteed in het programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Uw tip

Mensen met informatie die kan helpen bij het oplossen van deze zaak kunnen de Opsporingstiplijn van de politie bellen op telefoonnummer 0800-6070. Anoniem bellen kan ook naar telefoonnummer 0800-7000. Beide zijn gratis nummers.