Ingezonden persbericht


Persbericht

NS geeft startschot voor eropuit.nl

eropuit.nl daagt iedereen uit stem te laten horen in Nationale Uitjestest

NS geeft vandaag officieel het startschot voor een nieuwe, inspirerende website: eropuit.nl. Een nieuw online platform dat alle Nederlanders op het spoor wil zetten van een passend uitje, met of zonder de trein, betaald of onbetaald. Niet alleen biedt eropuit.nl veruit de leukste en verrassendste tips voor dagjes uit, activiteiten en evenementen. De site moet bovendien uitgroeien tot de ultieme inspiratiebron voor wie nog niet weet waar hij naartoe kan gaan. Beschrijving en beoordeling van uitjes is aan de bezoekers: vanaf 5 juni wordt iedereen dan ook uitgedaagd mee te doen aan de Nationale Uitjestest: het grootste uitjesonderzoek ooit gehouden.

Meest complete aanbod en optimaal gemak

"We hebben gemerkt dat ook onze klanten steeds vaker internet raadplegen als de inspiratiebron voor leuke, bijzondere uitjes. Met eropuit.nl weet je zeker dat je een dagje uit vindt dat helemaal bij je past", vertelt Jan Paul van Heemskerck, Directeur Marketing NS Reizigers. "We bieden alle actieve Nederlanders die van gezellige, verrassende en inspirerende dagjes uit houden het meest complete aanbod én optimaal gemak. Zo kunnen zij niet alleen doelgericht zoeken naar het uitje van hun keuze, maar ook hun route plannen en in veel gevallen via de site kaartjes met korting krijgen. Ook kunnen ze in hun zoekprofiel aangeven of ze de voorkeur hebben voor een bestemming die geschikt is voor een uitstapje met kinderen, vrienden of collega's. En kunnen ze kiezen voor een evenement in de openlucht of juist een activiteit die leuk is als het slecht weer is."

Nationale Uitjestest

Om tot een objectieve beschrijving van uitstapjes te komen, daagt eropuit.nl - vanaf 5 juni - iedereen uit om zijn of haar mening te geven door mee te doen aan de eerste editie van de Nationale Uitjestest. 'Uitjestesters' maken kans op 4.000 euro zakgeld en een maand vrij van hun werk als ze het Uitjesrapport op www.eropuit.nl invullen. Van Heemskerck: "We willen van bezoekers zélf horen wat de leukste, meest leerzame of meest inspirerende en spannende plekken van Nederland zijn. Zo kunnen ze ook anderen laten weten hoe je van een dagje uit iets onvergetelijks kunt maken."

Om Nederlanders op te roepen deel te nemen aan de Nationale Uitjestest voert eropuit.nl - vanaf 5 juni - een landelijke reclamecampagne, die onder meer bestaat uit een radiocommercial, een online bannercampagne, posters en advertenties.

NS

NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen treinreizigers hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De trein is een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot, terwijl de gemiddelde kilometerprijs lager is dan de variabele autokosten. Op de 379 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn.

NS Reizigers zorgt voor het rijden van de treinen en de informatie en service aan de reizigers op de stations en in de treinen. NS Poort ontwikkelt, beheert en exploiteert de stations(gebieden) in Nederland, zodanig dat dit aangename en levendige plekken worden om te verblijven, werken, wonen, winkelen en recreëren. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in aanleg en onderhoud van railinfrastructuur en in bouwactiviteiten in Europa. NS Hispeed verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen Thalys en ICE en de Internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. NedRailways benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren.

NS deelt het spoorwegnet - het drukst bereden van Europa - met ruim 30 andere partijen. ProRail deelt de capaciteit op de rails toe en zorgt verder voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet.

Noot aan de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michiel Jonker, NS Persvoorlichting, telefoonnummer: 030-2357070