Gemeente Amersfoort

Activiteitenkalender B en W Amersfoort
Woensdag 4 juni t/m vrijdag 13 juni 2008

Woensdag 4 juni

09.15 uur
Wethouder Eerdmans overhandigt fruit aan de leerlingen van basisschool De Zevensprong in het kader van de eerste fruitdag. Locatie: Bruispad 1 te Amersfoort.

11.00 uur
Wethouder van Daalen plaatst het eerste fotopaneel 'Seizoenen in de stad'. De fotopanelen met foto's van fotograaf Roel de Vringer komen op 6 locaties en laten foto's van die locaties zien in de lente, herfst en winter. Locatie: Hooglandsedijk te Amersfoort.

20.15 uur
Wethouder Kruyt bezoekt het benefietconcert van de Rotary Club t.b.v. sponsoring van de Stichting Jeugdsportfonds Locatie: St. Aegtenkapel te Amersfoort.

Donderdag 5 juni

10.00 uur
Wethouder van Daalen is aanwezig bij de ondertekening van het convenant 1001 kracht. Locatie: Janskerk te Utrecht.

11.00 uur
Wethouder Kruyt neemt deel aan de persconferentie voor het Dutch Open Tennistoernooi. Locatie: Dierenpark Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 224 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Van 't Veld spreekt tijdens 'Fresh meet JOU', een interactieve special over de gebiedsontwikkeling van Amersfoort Vathorst en Kantorenpark Podium. Locatie: Kantoor Stater, kantorenpark Podium te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder Eerdmans verwelkomt de gasten voor het tweede duurzaamheidsdiner. Voor het diner zijn uitgenodigd Amersfoortse bedrijven en vertegenwoordigers van ondernemersverenigingen met als doel te spreken over de inzet op het gebied van duurzaamheid. Locatie: Dierenpark Amersfoort, restaurant De Olifant, Barchman Wuytierslaan 224 te Amersfoort.

Vrijdag 6 juni
08.00 uur
wethouder Hekman geeft het startschot voor de fietstocht van de Ambtenaren Toertocht Amersfoort, ATA. Het is een tocht van circa 60, 110 of 120 km. Locatie: Sportpark Bokkeduinen te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Hekman en wethouder Luchtenveld bezoeken de receptie ter gelegenheid van het afscheid van de heer H. Spenkelink als lid van de Raad van Bestuur van Dura Vermeer, als voorzitter van de divisiedirectie Bouw en Vastgoed en als directeur Dura Vermeer Bouw Hengelo. Locatie: Rabotheater, Beursstraat 44 te Hengelo.

Vrijdag 6 juni t/m zondag 8 juni
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Kruyt nemen deel aan het jubileumweekend ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de Stedenband Amersfoort-Liberec. Locatie: Liberec in Tsjechië.

Zaterdag 7 juni

11.00 uur
Wethouder Hekman geeft het startsein voor de opruimactie met de bewoners van Boldershof. Locatie: pleintje Boldershof te Amersfoort.

13.00 uur
Wethouder Eerdmans ontvangt het bestuur van de Landelijke Stichting Roze Zaterdag in het kader van de kandidatuur van Amersfoort voor Roze Zaterdag 2010. Locatie: Grand Café Hemels, Langestraat 63 te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Hekman opent de muziekstudio Operaplein. Locatie: Operaplein 21 te Amersfoort.

20.30 uur
Wethouder Eerdmans woont de voorstelling 'Zussen' bij en zal na afloop van de voorstelling kort het woord nemen. De theatervoorstelling wordt gespeeld door 9 vrouwen van verschillende leeftijden en etnische afkomst. Locatie: Meridiaan College, Hooglandseweg 55 te Amersfoort.

Zondag 8 juni

16.00 uur
Wethouder Eerdmans spreekt tijdens het ééndaagse evenement ter gelegenheid van de Hindoestaanse immigratiedag en de afschaffing van de slavernij. Locatie: Wijkcentrum Klokhuis, Weberstraat 2 te Amersfoort.

Maandag 9 juni

15.00 uur
Wethouder Eerdmans spreekt tijdens de door de gemeente Amersfoort georganiseerde conferentie 'De Hoogste Tijd'. Een startconferentie in de strijd van de gemeente Amersfoort tegen laaggeletterdheid. Locatie: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder van Daalen woont de startbijeenkomst bij van het project 'alcohol en jongeren'. De startbijeenkomst wordt georganiseerd voor betrokken organisaties in de stad. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Woensdag 11 juni
09.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper is aanwezig bij de overhandiging van het eindrapport van de Commissie Fundamentele Verkenning Transportbelemmeringen, waar zij lid van is, aan minister Eurlings en staatssecretaris Heemskerk. Locatie: Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag.

14.00 uur
Burgemeester VanVliet-Kuiper is aanwezig bij de opening door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, van de nieuwe locatie van het Sinai Centrum. De Joodse instelling voor geestelijke gezondheidszorg en hulp aan verstandelijk gehandicapten was tot voor kort in Amersfoort gevestigd. Locatie: Laan van de Helende Meesters 2 te Amstelveen.

18.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt de 47e Nationale Haringpartij. Visgilde Roel Hopman uit Amersfoort is uitgenodigd om deel te nemen aan de traditionele presentatiewedstrijd. Locatie: kasteel Nyenrode te Breukelen.

Donderdag 12 juni
14.00 uur
Wethouder Hekman spreekt op de Vastgoedbeurs Provada over duurzame wijkontwikkeling. Locatie: RAI, Europaplein 8 te Amsterdam.

Leden van het college zijn aanwezig bij de viering van de 749ste verjaardag van de stad 'De stad warmt zich op'. Locatie: de Eemhaven in Amersfoort.
17.00 uur
Burgemeester VanVliet-Kuiper opent het tijdelijke paviljoen, het nieuwe hoofdkwartier van Amersfoort 750. 18.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper maakt de prijswinnaars bekend van de Surprisebox. Via de surprisebox konden Amersfoorters aanvullende projecten aandragen. De winnaars krijgen maximaal 25.000 euro om het project te realiseren. Locatie: Eemlaan 750 te Amersfoort.

Vrijdag 13 juni
13.00 uur
Leden van het college nemen deel aan de jaarlijkse Provinciale Bottertocht, georganiseerd door de provincie Utrecht. Locatie: vertrek vanuit de haven in Spakenburg.


---- --