Royal Friesland Foods


Woensdag 4 juni 2008

Friesland Foods vergoedt schade niet geleverde melk

Op een ingelaste centrale vergadering van regioraden op dinsdag 3 juni heeft Sybren Attema, voorzitter van het bestuur van Zuivelcoöperatie Friesland Foods, bekend gemaakt dat de coöperatie de door leden niet geleverde melk, als gevolg van het niet kunnen ophalen van de melk door Friesland Foods, zal vergoeden. Het gaat hierbij om 212 bedrijven waar zaterdag 31 mei en in de nacht van zaterdag op zondag circa 1 miljoen kilo melk niet kon worden opgehaald als gevolg van de blokkades van zeven productiebedrijven van Friesland Foods door de DDB.

In de extra vergadering wisselden bestuur, directie en regioraadsleden van gedachten over de actie van de DDB en de gevolgen hiervan. Belangrijk aandachtspunt in de vergadering was het op gang brengen van de dialoog in de sector tussen betrokken partijen als NZO, LTO en DDB en tussen melkveehouders onderling.

Royal Friesland Foods is een internationaal opererende onderneming die natuurlijke, voedzame en hoogwaardige zuivelproducten, vruchtendranken en ingrediënten ontwikkelt, produceert en vermarkt. Smaak, gezondheid, gemak, betrouwbaarheid en vitaliteit voor de consument staan daarbij centraal. Met een breed assortiment is Friesland Foods vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. Wereldwijd telt Friesland Foods 14.600 medewerkers. In 2007 bedroeg de omzet 5,1 miljard euro. De onderneming heeft een coöperatieve basis. De leden-melkveehouders van Zuivelcoöperatie Friesland Foods zijn de eigenaren én de leveranciers van de melk. De belangrijkste merken zijn Dutch Lady, Frisian Flag, Foremost, Friesche Vlag, Milli, NoyNoy, Peak, Bonnet, Rainbow, Completa, Debic, Frico, Friso, Pöttyös, Dots, Domo, Kievit, Appelsientje, Chocomel, Cécémel, CoolBest, DubbelFrisss, Extran en Fristi.