Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Minister Verburg gaat naar FAO conferentie in Rome

Persbericht | 03-06-2008

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) neemt op woensdag 4 juni deel aan de internationale conferentie van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties in Rome.

Het thema van de High Level Conferenceis 'World Food Security and the Challenges of Climate Change and Bio-energy'. De FAO wil de uitdagingen en gevolgen van klimaatverandering en bio-energie voor voedselzekerheid bespreken en bezien of acties moeten worden genomen op mondiale, regionale en nationale niveaus. Dit vooral in het licht van de stijgende voedselprijzen.

De FAO streeft naar een politieke verklaring en een agenda voor wereldwijde actie met maatregelen op korte termijn, (directe steun aan de meest kwetsbare en getroffen landen) en maatregelen voor de middellange termijn, zoals aanpassing van de landbouw aan het klimaat, stimulering van landbouwproductie en plattelandsontwikkeling, het tegengaan van exportbeperkingen en verstorende marktmaatregelen, beheersing van opkomende ziekten en plagen, en mondiale richtlijnen voor bio-energie.

Behalve lidstaten van de FAO nemen ook maatschappelijke organisaties zoals de Wereldbank en het World Food Programme, en instituten deel aan de conferentie.