AXA Art & Art Basel continueren uitgebreid sponsorschap


KEULEN, 20080428 -- AXA Art en Art Basel continueren een uitgebreid sponsorschap AXA Art is vanaf heden co-sponsor, exclusief kunstverzekerings partner en de officiële organisator van de VIP rondleidingen van de internationale kunstbeurzen Art Basel en Art Basel Miami Beach tot 2010.

AXA Art, de wereldleider in kunstverzekeringen, heeft vandaag bekend gemaakt dat zij haar sponsorschap met de internationale kunstbeurzen Art Basel en Art Basel Miami Beach heeft verlengd en zelfs heeft uitgebreid. Als co-sponsor en exclusieve kunstverzekerings partner zal AXA Art dit jaar ook de officiële organisator zijn van de VIP rondleidingen.

De aankondiging werd gedaan door Dr. Ulrich Guntram, C.E.O. van AXA Art: "Gedurende een aantal jaren heeft AXA Art met veel enthousiasme een dankbare relatie met Art Basel en Art Basel Miami Beach opgebouwd. Deze internationale kunstbeurzen vestigen jaar in jaar uit records in bezoekers aantallen. AXA Art ziet deze voortdurende en groeiende samenwerking als een passende mogelijkheid om communicatie over en weer met bestaande en potentiële klanten te onderhouden en om te laten zien welke competentie AXA Art in huis heeft voor een internationaal publiek".

Als toelichting op AXA Art's uitgebreide rol met Art Basel, zegt Marc Spiegler, Beursdirecteur voor Strategie en Ontwikkeling, "AXA Art is reeds langere tijd ondersteuner van Art Basel, en we zijn verheugd een meer intensievere samenwerking te ontwikkelen met AXA Art, die een leidende rol speelt in de internationale kunst verzekeringswereld".

Dit jaar vindt Art Basel plaats van 4 tot en met 8 juni 2008. Met zijn wereldberoemde musea, buitenbeelden, theaters, concert hallen, een idyllische middeleeuwse oude binnenstad en nieuwe gebouwen van toonaangevende architecten, staat Bazel bekend als de culturele hoofdstad van Zwitserland. Het grote aanbod aan cultuur zet daarmee de week van Art Basel in de agenda van kunstliefhebbers van uit de hele wereld. Gedurende Art Basel vult een fascinerende atmosfeer deze traditionele stad, gezien het feit dat deze internationale kunstbeurs wordt gecomplementeerd door vele tentoonstellingen en evenementen in de regio.

Art Basel Miami Beach zal plaatsvinden van 4 tot en met 7 december 2008. Dit zusterevenement van het Zwitserse Art Basel brengt een exclusieve internationale selectie van meer dan 220 vooraanstaande moderne en avant-garde kunstgalerieën afkomstig uit Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa, Azië en Afrika. Samen vertegenwoordigen zij meer dan 2.000 kunstenaars. De beurs wordt aangevuld met een bijzonder programma van speciale tentoonstellingen, feesten en overlappende evenementen zoals muziek, film, architectuur en design. Het verwachtingspatroon is wederom dat beide beurzen een record aantal bezoekers zal aantrekken en honderden vooraanstaande personen uit de internationale kunstwereld zal ontvangen.
Als officiële organisator van de VIP rondleidingen op beide beurzen, Art Basel and Art Basel Miami Beach, zullen wederom AXA Art's kunsthistorici van verschillende kantoren wereldwijd VIP rondleidingen verzorgen in verschillende talen. De deelnemers krijgen een algemene introductie in de sensationele objecten, een selectie uit duizenden geëxposeerde moderne en hedendaagse kunstvoorwerpen.

Over AXA Art
AXA Art is wereldleider in kunstverzekeringen waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Keulen, Duitsland. Internationaal wordt de maatschappij vertegenwoordigd in Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië, Zwitserland, België, Nederland, Noord-Amerika en Azië.
AXA Art verzekert voorwerpen op elk gebied van verzamelingen; van schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken tot aan antiek meubilair en vintage voertuigen. AXA Art dient een brede waaier van cliënten, van de beginnende tot aan de meest gerespecteerde verzamelaars van de wereld, evenals individuele kunstenaars, musea, galerieën, bedrijven en openbare tentoonstellingen.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar onze website: www.axa-art.com