Rechter stelt Campina in het gelijk

04/06/2008 18:35

PR Newswire

ZALTBOMMEL, Netherlands, June 4 /PRNewswire/ -- De voorzieningenrechter in Haarlem heeft vanmiddag in kort geding bepaald dat de Dutch Dairymen Board de blokkade van de Campina-vestiging in Heiloo (Nederland) per direct moet beëindigen. Campina kan nu de dagverse zuivelproducten uitleveren die op dit moment in Heiloo staan.

Ook kan Campina de melkaanvoer van haar leden-melkveehouders en de productie in Heiloo hervatten. Dit was sinds zaterdagmiddag 31 mei onmogelijk, toen de DDB de blokkade van de Campina-vestiging in Heiloo begon. De rechter heeft verder bepaald dat de DDB geen verdere acties tegen Campina mag ondernemen. Dit betekent dat Campina de boerderijmelk van haar leden-melkveehouders, de eigenaren van de onderneming, kan blijven ophalen en tot waarde kan blijven brengen en zo kan zorgen voor een goede melkprijs voor haar melkveehouders.

Campina zag zich gedwongen tot het kort geding omdat overleg om te komen tot een gesprek met de DDB geen resultaat opleverde en de actievoerende melkveehouders vervolgens geen gehoor gaven aan verzoeken van Campina en een sommatie om de blokkade op te heffen.

Over Campina

Campina is actief met consumentenzuivel in onder meer Europa en Azië en wereldwijd met ingrediënten voor professionele en industriële afnemers. Tegelijkertijd is de coöperatieve zuivelonderneming sinds vele generaties stevig verankerd in Nederland, Duitsland en België. De 7.000 melkveehouders die samen eigenaar zijn van Campina, zorgen dagelijks voor de beste melk, vol natuurlijke bouw- en beschermstoffen. Deze vormt de basis voor melk, zuiveldranken, yoghurts, desserts, kaas en boter, die consumenten herkennen aan de merken Campina, Betagen, Botergoud, Coast, Fruttis, Optimel/Optiwell, Milner, Valess, Vifit, Yazoo, Landliebe en Mona. Daarnaast is Campina, via DMV International, Creamy Creation en Nutrifeed, wereldwijd een toonaangevende aanbieder van ingrediënten voor de voedings- en farmaceutische industrie. Met hun passie voor zuivel realiseren de 6.900 medewerkers een omzet van ruim 4 miljard euro (2007).

Internet: http://www.campina.com

Voor nadere informatie: Campina Corporate Communication, Ria van der Peet, T +31-418-571-365






-