KNHS


Oranje kwartet SSL CHIO Rotterdam bekend

4 juni 2008
Vincent Voorn

ERMELO/ROTTERDAM (KNHS) - "We zijn als Oranje kwartet onder mijn leiding nog nooit erg gelukkig geweest in de Samsung Super League wedstrijd tijdens het CHIO van Rotterdam. Het wordt tijd dat eens te gaan veranderen!", zegt bondcoach Rob Ehrens. Om dat doel te bereiken doet Ehrens op 20 juni een beroep op Angelique Hoorn (Wanneperveen) met Blauwendraad's O'Brien, Vincent Voorn (Dinteloord) met Audi's Alpapillon Armanie, Marc Houtzager (Rouveen) met Opium VS, Piet Raijmakers sr. (Asten) met Van Schijndel's Rascin en Harrie Smolders (Hooge Mierde) met Exquis Oliver Q. Daarmee vormt de winnende equipe van Sankt Gallen de basis van het team dat in Rotterdam van start gaat.

Hoorn, Voorn en Houtzager maakten deel uit van het Nederlandse team in La Baule, dat daar de gedeelde vijfde plaats innam, terwijl Hoorn en Voorn ook in het team zaten dat in het Zwitserse Sankt Gallen de wedstrijd wist te winnen. Daar verscheen voor Nederland ook Raijmakers sr. aan de start, die in de eerste manche foutloos bleef en op die manier een wezenlijke bijdrage leverde aan de zege. Gerco Schröder (Tubbergen) is met Eurocommerce Berlin buiten het team gelaten, omdat de wedstrijd in Rotterdam net niet mooi past in de voorbereidingen die deze combinatie treft richting Olympische Spelen. Zijn plaats wordt ingenomen door Marc Houtzager, die in La Baule de tweede manche foutloos wist te blijven, na in de eerste ronde een foutje te hebben gemaakt. In Rome bleef Houtzager in de eerste ronde foutloos en tikte in de tweede ronde één balkje af. "Ik denk met dit team een sterke formatie aan de start te brengen, die kans moet geven op een hoge klassering en die een continuering van onze leidende positie mogelijk moet maken", aldus Ehrens.

Nederland gaat na 3 wedstrijden aan de leiding in de Samsung Super League competitie waarin één land (Zweden) zich nu al ernstig zorgen moet maken of ze volgend jaar onder de huidige regels aan de start kan verschijnen. Na drie wedstrijden staat Zweden met 1.75 punten ruim acht punten achter de Ieren, die zevende staan. De verschillen zijn in de rest van het klassement nog steeds erg klein, want Duitsland, dat zesde staat met 12 punten, heeft slechts een achterstand op Nederland van 4.5 p. "We zijn al blij om als leiders in het klassement naar het jubilerende CHIO af te reizen. Maar het zou nog mooier zijn om op het Rotterdamse CHIO - dat dit jaar zijn 60ste editie beleeft - de wedstrijd te winnen. Ik ben hoopvol gestemd", aldus Ehrens.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.chio.nl

Tussenstand na 3 wedstrijden:


1) Nederland - 16.50

2) USA - 16.33

3) Groot-Brittannië - 15

4) België - 14

5) Zwitserland - 12.08

6) Duitsland - 12

7) Ierland - 9.83

8) Zweden - 1.75

Data van Samsung Super League wedstrijden 2008:

Rotterdam 20 juni
Aken 3 juli
Hickstead 25 juli
Dublin 8 augustus
Barcelona 21 september (finale)

Foto Vincent Voorn in actie op het CHIO Rotterdam van 2007, door: www.melissen.net