Gemeente Hilversum


* Recent toegevoegd

Groot Goylant blijft aan Van Linschotenlaan

publicatiedatum: woensdag 4 juni 2008

De gemeente heeft besloten dat Groot Goylant niet gaat verhuizen naar het Bontekoeterrein.
Dit besluit is genomen in overleg met het schoolbestuur en woningcorporatie Dudok Wonen die het terrein gaat ontwikkelen. Tijdens de buurtvisie gesprekken in 2007 zijn nogal wat bezwaren naar voren gebracht ten aanzien van de invulling van het Bontekoeterrein. De bezwaren gingen over de omvang en de hoogte van de nieuwbouw en over de effecten op de omgeving, zoals overlast en verkeersonveiligheid. Daarnaast zijn soms ook bezwaren geuit tegen de komst van een vmbo-school als zodanig.

Alles bij elkaar is besloten af te zien van verplaatsing van Groot Goylant. Dit betekent echter niet dat alle bezwaren gegrond worden verklaard. Integendeel, een deel van de bezwaren heeft geen enkele grond. Toch blijft de vmbo-school nu dus gewoon gevestigd op de huidige locatie in het Van Riebeeckkwartier. Momenteel wordt onderzocht welke aanpassingen van het schoolgebouw op de huidige locatie noodzakelijk zijn. Het is nog niet bekend of nieuwbouw financieel mogelijk is, omdat we nu niet kunnen beschikken over de opbrengsten van de geplande woningbouw op het Groot Goylant terrein. Omdat Groot Goylant de huidige locatie eigenlijk niet in z'n geheel nodig heeft, wordt nog onderzocht of er voldoende ruimte is om daar ook de Hummelingschool te vestigen.

Voor het overige blijven de plannen voor het Bontekoeterrein overeind. In het kader van de stedelijke vernieuwing zal daar een nieuw woondienstencentrum worden gebouwd, met daarin ruimte voor onder andere het wijkcentrum, een informatie- en adviespunt, een bibliotheek steunpunt, ruimte voor gezondheidszorg en een centrum voor jeugd en gezin. Daarnaast wordt nu onderzocht hoeveel nieuwe woningen, en van welke soort, er op het Bontekoeterrein kunnen worden gebouwd.

Zodra er meer duidelijk is over de mogelijke invulling van het Bontekoeterrein en de randvoorwaarden daarvoor, zal daarover een nieuwe buurtbijeenkomst worden georganiseerd. Omwonenden ontvangen daarvoor een uitnodiging. Ook verschijnt er op 14 juni een nieuwsbrief met informatie over dit onderwerp en de buurtvisie, die huis aan huis verspreid wordt in de wijk.