Diploma voor vijftien 'juffen en meester van alles'

donderdag 05 juni 2008

Landstede Beroepsopleidingen presenteerde gisteren de eerste vijftien `juffen en meesters van alles'. Zij mochten het splinternieuwe diploma combinatiemedewerker Brede School ontvangen na hun eindpresentatie in centrum Polakkers.

De functie van combinatiemedewerker houdt in dat de afgestudeerden verschillende taken op de brede school officieel mogen combineren. Brede Scholen bieden ouders dagarrangementen aan die bestaan uit de onderdelen onderwijs, opvang en ontspanning (sport, spel & cultuur). De combinatiemedewerker combineert werkzaamheden uit twee van de drie onderdelen. Een baan als onderwijsassistent in de ochtend kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met werkzaamheden als pedagogisch medewerker in de buitenschoolse opvang.

De eerste vijftien afgestudeerden zijn allemaal werkzaam bij de Brede School in Deventer waar het dagarrangement al goed op de kaart staat. De combinatiefuncties zijn al vanaf de eerste dag een succes zegt Gea Jansen, Algemeen Coördinator van de Brede School in Deventer: "de kinderen weten het al precies: 'Oh ja, jij bent de juf van alles,' zeggen ze dan. We willen graag op elke Brede School twee combikrachten hebben. De één van half acht tot één uur en de ander van twaalf tot zeven. Dat is echter nog niet overal gelukt."

Landstede Beroepsopleidingen uit Zwolle zette de nieuwe functie van combinatiemedewerker op en biedt tot nu toe als enige deze éénjarige functie aan. De overheid subsidieert 2500 fulltime functies.

Bron: de Stentor