Gemeente Rotterdam

Op woensdag 21 mei hebben twintig kinderen meegedaan aan boomklimmen bij natuurspeeltuin de Speeldernis in het Roel Langerakpark. Vier boomverzorgers van Gemeentewerken hebben zich ingezet om de kinderen een onvergetelijke middag te bezorgen. Diverse kinderen hadden de techniek snel onder de knie en ontpopten zich als heuse boomverzorgers voor de toekomst!

Na het klimmen mochten de kinderen ook nog in het bakje van de hoogwerker tot twaalf meter hoogte stijgen en genieten van het uitzicht. De middag werd georganiseerd door Gemeentewerken Rotterdam in samenwerking met de Speeldernis in het kader van het Groenjaar 2008. 'Het was leuk te zien hoe de kinderen zichtbaar genoten en als beloning kregen ze een mooie Groenjas-rugtas mee naar huis', aldus Ronald Loch, adviseur Bomen en medeorganisator van het evenement.

Tijdens de Nederlandse Klimkampioenschappen, op 6 en 7 juni aanstaande in Het Park bij de Euromast, kunnen kinderen eveneens proberen met een gordeltje en lijnen een boom in te klimmen. Ook hier natuurlijk onder deskundige beleiding van diverse boomverzorgers. Twee medewerkers van Gemeentewerken strijden mee om het kampioenschap boomklimmen.

De kinderen werden tijdens het boomklimmen begeleid door medewerkers van Gemeentewerken Rotterdam.

Bron: Gemeentewerken, 26-05-2008