Gemeente Voerendaal

27/5/2008 - Officiële opening Cortemich Brede School Voerendaal vrijdag 6 juni en Open Dag zondag 8 juni 2008.

Op vrijdag 6 juni om 11.30 vindt de officiële opening plaats van Cortemich Brede School Voerendaal. De openingshandeling gebeurt door een speler van Roda JC samen met en door de kinderen. "Sport, kinderen en samenwerking" staan centraal tijdens deze opening, want sport verbroedert, is gezellig en door samenwerking kun je veel bereiken. Dit sluit volledig aan op de visie van Cortemich: 'Groeien doen we natuurlijk samen'.
Daarna krijgen de genodigden een rondleiding door het gebouw gevolgd door enkele toespraken.

Op zondag 8 juni is er een Open Dag van 12.00 tot 15.00 uur voor alle belangstellenden. De Open Dag wordt vooraf gegaan door een openluchtviering op de speelplaats van de school. Tijdens de Open Dag is het mogelijk een kijkje te nemen in het gebouw en zullen enkele plaatselijke verenigingen een aantal optredens c.q. workshops verzorgen.

Realisatie Cortemich Brede School Voerendaal
Met de officiële opening van de Brede School Cortemich wordt de kroon gezet op een jarenlang proces, met als mooi resultaat de fusie van basisschool de Dammerich en basisschool Kunrade tot één school inclusief de vorming van een kindcentrum van 0 t/m 12 jaar. Bijna twee jaar nadat het fundament werd gelegd, hebben op dit moment alle partners hun intrek genomen in Cortemich Brede School Voerendaal. Op 17 december jl namen de kinderen van basisschool Cortemich als eerste hun intrek in het gloednieuwe gebouw. Later volgden de andere partners: kinderopvang Humanitas, peuterspeelzaal De Eerste Stap, Meander Jeugdgezondheidszorg en Maatschappelijke dienstverlening en RITMO jazzballet Scope.

Activiteiten rondom de opening
Van maandag 26 mei tot en met vrijdag 30 mei viert de school samen met de kinderen de kasteelfeesten. Voor dit thema is gekozen, omdat de naam Cortemich historisch zeer nauw verbonden is met het kasteel Cortenbach en omgeving. Tijdens de eerste steenlegging op 21 maart 2007 noemde burgemeester D. Akkermans Cortemich het zesde kasteel van Voerendaal.

Maandag 26 mei werd de week geopend middels een Middeleeuws kampement. Vervolgens vonden er die week tal van activiteiten rondom het Middeleeuws kasteelleven plaats met, voor en door de kinderen. Uiteindelijk worden vrijdag 30 mei deze kasteelfeesten met een Middeleeuwse markt afgesloten.

U bent van harte uitgenodigd voor de Open Dag!