Gemeente Zijpe



* Voortgang sociale samenhang en leefbaarheid Burgerbrug In oktober 2007 is er onder begeleiding van Primo-nh, Provinciale ondersteuningsorganisatie, een bijeenkomst geweest over hoe en op welke wijze er gewerkt kan worden aan het verbeteren van sociale samenhang en de leefbaarheid in Burgerbrug. Er is een klankbordgroep geformeerd die bestaat uit, directie basisschool, Dorpsraad Burgerbrug, Jongerenwerkster Kern8 gemeente Zijpe, vertegenwoordigers van Politie Noord-Holland Noord, Wooncompagnie en gemeente Zijpe.

* Herinrichting Zwaneplein
In de maanden daarna zijn er met ondersteuning van Primo bijeenkomsten met de Huurdersvereniging en bewoners van het Zwaneplein geweest over de herinrichting van het Zwaneplein. Het door de bewoners goedgekeurde herinrichtingsplan Zwaneplein is in februari en maart ter besluitvorming voorgelegd aan het college en het gemeentebestuur.

Start herinrichting Zwanenplein Burgerbrug is een feit!


* Bewonersbijeenkomsten
Op 4 maart 2008 is er een bewoners bijeenkomst gehouden over het verbeteren van de sociale samenhang en leefbaarheid in Burgerbrug. De uitkomsten van die bijeenkomst zijn naar de bewoners die aanwezig zijn geweest toegestuurd. De klankbordgroep Burgerbrug heeft de uitkomsten van die bijeenkomst nader bekeken, heeft helderheid gezocht over een aantal ideeën en wensen en heeft een voorlopige samenstelling van een activiteitenprogramma opgesteld.

Dit voorlopige programma wordt op de bijeenkomst van 16 juni aanstaande met de bewoners en de sportclubs van Burgerbrug besproken. Met name de sportclubs van Burgerbrug worden uitgenodigd vanwege hun brede maatschappelijke functie. Daarna wordt er door primo en de gemeente een concept activiteiten programma voorgelegd aan het college en de raad van de gemeente Zijpe.