Gemeente Schagen

Dyon scholten noordkop knikkerkampioen

Dyon Scholten is de tweede Noordkop knikkerkampioen geworden. Van de zestig kinderen verliet hij als de beste knikkeraar de baan. Alle deelnemers aan het NK knikkeren hadden zich via één van de vele voorrondes geplaatst voor het kampioenschap. Ook Andra Krager, de Texels kampioene knikkeren was van de partij. Zij eindigde nu op de tiende plaats.

Op het schoolplein van de Spoorbuurtschool in Anna Paulowna was afgelopen woensdag van alles te beleven. In het kader van Nationale Straatspeeldag konden basisschoolkinderen met diverse pleinspelen meedoen.

Centraal deze middag stond de "grote" finale van het Noordkop Knikkerkampioenschap. In de maanden april en mei hadden kinderen van 6 t/m 12 jaar de mogelijkheid om zich via één van de voorrondes te plaatsen voor deze middag. Vele kinderen hebben aan de voorrondes meegedaan van: Texel tot Niedorp, van Den Oever tot Petten. Zestig kinderen zijn op hun uitnodiging voor deelname aan het NK Knikkeren ingegaan.

Op Texel is zondag 25 mei, na diverse voorrondes op schoolpleinen, om het Texels kampioenschap geknikkerd. Adra Krager ging daar met de titel aan de haal. Zij was ook in Anna Paulowna aanwezig maar kwam helaas niet verder dan de tiende plaats. Na de poulewedstrijden mochten de poulewinnaars met elkaar gaan uitmaken wie dan echt de beste knikkeraar was. Na zeer spannende (kruis)finales mag Dyon Scholten uit groep 6 van de Don Boscoschool in Wieringerwerf zich een jaar lang Knikkerkampioen noemen. Hij won de finale van Toine Bugel uit Hippolytushoef. De derde plaats was voor Kees Postumus eveneens uit Hippolytushoef.

De uitslag van het Knikkerkampioenschap (plaats 1 t/m 16) is na te lezen op www.sportserviceschagen.nl. Hier zijn ook foto's te bekijken welke deze middag door de fotograaf van Sportservice Noord-Holland zijn genomen. Voor meer informatie belt u met Marloes Gosman van Sportservice Schagen, tel: 0224 - 214 774.

Knikkerkampioenen 2008