Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 juni 2008

Aanrijding met een dodelijk slachtoffer en een zwaar gewonde

Vriezenveen

Bij een ernstige aanrijding op de N36 bij Vriezenveen is vrijdagmorgen 6 juni een dodelijk slachtoffer gevallen en een tweede betrokkene zwaar gewond geraakt. In totaal waren vier voertuigen bij deze aanrijding betrokken.

Vrijdagmorgen 6 juni werd om ongeveer 06.40 uur gemeld dat er op de N36, ter hoogte van het Oosteinde bij Vriezenveen een ernstige aanrijding had plaatsgevonden. Toen politiemensen ter plaatse kwamen bleek dat er vier voertuigen bij de aanrijding betrokken waren.

Uit een eerste onderzoek kwam naar voren dat een 31-jarige man uit Vriezenveen als bestuurder van een bestelbus met daarachter een aanhangwagen, vanaf de oprit Oosteinde de N36 op wilde rijden. Tijdens het oprijden kwam hij in aanrijding met een personenauto, bestuurd door naar later bleek een dodelijk slachtoffer, een 37-jarige man uit Almelo. Door de aanrijding schoot de auto van het dodelijke slachtoffer door naar de andere kant van de rijbaan en kwam daar frontaal in aanrijding met een uit de richting Hardenberg komende auto, bestuurd door een 27-jarige man uit Kloosterhaar.

Een eveneens uit de richting Hardenberg komende 33-jarige automobiliste uit Vriezenveen kon de brokstukken die op de weg lagen niet meer ontwijken en reed tegen de auto van het dodelijke slachtoffer aan.

De 33-jarige automobiliste en de 31-jarige bestuurder van de bestelbus bleven ongedeerd. De 27-jarige man uit Kloosterhaar werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. In eerste instantie werd doorgegeven dat dit met een traumaheli zou worden gedaan, dit ging niet door en een ambulance werd ingezet.

De N36 is tussen de afslagen Vriezenveen en Westerhaar in beide richtingen tot ongeveer 09.30 uur voor alle verkeer afgesloten geweest. De vier voertuigen en de aanhanger zijn afgesleept.

Een onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding wordt o.a. gedaan door de afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie Twente. Ten behoeve van dit onderzoek worden getuigen, en dan getuigen die nog niet door de politie zijn gehoord, verzocht contact op te nemen met de afdeling Twenterand van de politie Twente op het bureau in Vriezenveen, te bereiken via 0900-8844. (08-071843)

Vier jarige jongentje aangereden, veroorzaker rijdt door

Hengelo

Een vierjarige jongentje uit Hengelo is donderdagavond 5 juni op de Westelijke Esweg in zijn woonplaats aangereden door een vermoedelijk zwarte personenauto. De bestuurder van deze auto is na de aanrijding doorgereden. De politie is op zoek naar getuigen.

Vrijdagmorgen 6 juni werd om even na middennacht door de moeder van een vierjarig jongentje uit Hengelo gebeld met de mededeling dat zij in het ziekenhuis in Hengelo was en dat haar zoontje op dat moment werd geopereerd. Haar zoontje was donderdagavond om een uur of zeven op de Westelijke Esweg in Hengelo aangereden door een auto.

Politiemensen zijn daarop naar het ziekenhuis gegaan om het verhaal van de moeder aan te horen. Er was op dat moment nog niets bij zowel politie als ambulancedienst bekend over een aanrijding op de Westelijke Esweg.

De moeder vertelde dat haar zoontje met een buurmeisje om ongeveer 19.00 uur de Westelijke Esweg was overgestoken. Toen ze aan de overkant waren geweest is haar zoontje plotseling omgedraaid en is de weg weer opgelopen en is daarbij aangereden door een vermoedelijk zwarte personenauto. De bestuurder dan wel bestuurster is daarna doorgereden. Een ander meisje heeft daaraan het jongentje opgepakt en naar huis gedragen waar de moeder direct in de auto is gestapt en naar het ziekenhuis is gereden.

De politie is nu op zoek naar getuigen van deze aanrijding die vermoedelijk heeft plaatsgevonden op de Westelijke Esweg ter hoogte van de August Vordingstraat en de Willem Kasstraat in de nabijheid van een bushalte.

In het bijzonder wordt een ouder echtpaar verzocht zich te melden, zij spraken op het moment dat de moeder in de auto stapte om haar zoontje naar het ziekenhuis te brengen, de moeder aan. Het vermoeden bestaat dat deze mensen de moeder wilden vertellen wat er was gebeurd.

Zij en uiteraard ook andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Hengelo van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844. (08-071766)

Aangehouden na ingooien raam

Almelo

Een 39-jarige Almeloer is donderdagavond 5 juni aangehouden omdat hij een ruit van een horecagelegenheid in Almelo had vernield.

Donderdagavond 5 juni om ongeveer 21.35 uur werd gemeld dat er in een horecagelegenheid aan de Grotestraat in Almelo een vervelende klant aanwezig was. Toen de politiemensen nog aanrijdend waren werd doorgegeven dat dezelfde man een ruit van de gelegenheid had ingegooid. Ter plaatse werd de man aangewezen en werd gezien dat een van de ruiten van de horecagelegenheid kapot was en werd verteld dat de ruiwas ingegooid met een glas.

De man die werd aangewezen als zijnde de dader, een 39-jarige Almeloer, is aangehouden en voor verder onderzoek aan het bureau opgesloten. Namens de horecagelegenheid zal aangifte worden gedaan. (08-071712)

Man rijdt onder invloed caféterras op en verwond een persoon

Enschede

Een 62-jarige bestuurder van een snorfiets is onder invloed van de nodige alcohol, vrijdagmorgen 6 juni het terras opgereden van een horecagelegenheid aan de Langestraat in Enschede. Een van de mensen die op het terras zaten raakte daarbij gewond.

Werd vrijdagmorgen 6 juni gemeld dat een man op een snorfiets het terras was opgereden van een horecagelegenheid aan de Langestraat in Enschede. Toen de politiemensen ter plaatse waren zagen ze een bromfiets op de grond liggen met daarbij een man die duidelijk onder invloed van de nodige alcoholische versnaperingen was. Op het terras was een 21-jarige Enschedese gewond geraakt en zij is naar het ziekenhuis gegaan om zich daar te laten behandelen.

De snorfietsbestuurder is aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar de ademanalyse 1,7 promille uitwees. Op het bureau kreeg de man erg veel last van zijn pols en is hij naar het ziekenhuis geweest waar bleek dat hij zijn pols had gebroken. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-071772)

Aangehouden na poging doodslag dan wel zware mishandeling

Enschede

Een 23-jarige Enschedeër is donderdagmiddag 5 juni aangehouden. Hij wordt ervan verdacht twee personen op een bromfiets van de weg te hebben willen rijden. Poging tot doodslag dan wel zware mishandeling wordt hem ten laste gelegd.

Donderdagmiddag 5 juni werd om ongeveer 13.20 uur gemeld dat op de Molenstraat in Enschede door de bestuurder van een personenauto geprobeerd was twee personen op een bromfiets van de weg te rijden. Beide personen waren hierbij gewond geraakt en de bestuurder was doorgereden.

Bleek dat over de Molenstraat een bromfiets had gereden bestuurd door een 21-jarige Enschedeër, bij hem achterop zat een 23-jarige plaatsgenoot. Rijdend over de Molenstraat werd de passagier in het voorbijgaan aangeraakt door een zwarte auto. De passagier schrok hiervan en sloeg tegen de auto aan. Op dat moment werd duidelijk waarneembaar dat de bestuurder door naar rechts te sturen probeerde de bromfiets van de weg te duwen, dit werd een aantal keren geprobeerd. De passagier heeft op een gegeven moment zijn helm van het hoofd gehaald en deze op de achterruit van de auto gegooid.

De bestuurder van de auto bleef proberen hen van de weg te duwen en op een geven moment kwam de bromfiets klem tussen de auto en een hekwerk waardoor de bromfietsbestuurder en zijn passagier op de grond vielen. Beiden zijn daarna met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en konden na behandeling weer weg. Hierna werd aangifte gedaan op het politiebureau.

Omstreeks 13.30 uur meldde zich de bestuurder van een auto op het politiebureau Enschede-Noord en wilde aangifte doen van vernieling van zijn auto door een bromfietsbestuurder. Het werd duidelijk dat het hier ging om de bestuurder van de auto die even daarvoor op de Molenstraat had geprobeerd de bromfiets van de weg te rijden.

Deze persoon, een 23-jarige Enschedeër, is aangehouden en later op de middag terzake poging tot doodslag dan wel zware mishandeling voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Uit dit onderzoek zal o.a. moeten blijken wat de aanleiding van dit geheel is geweest. (08-071423)

Automobilist aangehouden met in bezit harddrugs

Almelo

Een 24-jarige automobilist uit Almelo is donderdagavond 5 juni aangehouden omdat bij controle in zijn auto de nodige harddrugs werden aangetroffen.

Politiemensen controleerden donderdagavond 5 juni om ongeveer 20.05 uur op de Wierdensestraat in Almelo een auto waar een persoon achter het stuur zat waarvan ze wisten dat deze mogelijk in harddrugs handelde. Bij controle in de auto werden onder de bestuurderstoel twee zakjes met een wit poeder, mogelijk cocaïne, en een zakje met 9 pillen, vermoedelijk XTC, aangetroffen. De bestuurder, een 24-jarige Almeloer, is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld.

Aan het bureau is bovendien door een gemeentearts een bloedproef van de 24-jarige afgenomen in verband met het vermoeden dat hij onder invloed van drugs zijn auto bestuurde. (08-071676)

Alcoholcontrole, negen overtreders

Enschede

In het kader van een landelijke alcoholcontrole is in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 juni, ook in Enschede op een viertal plaatsten gecontroleerd. Van de 550 gecontroleerde bestuurders hebben negen een proces-verbaal gekregen.

In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 juni is in Enschede een alcoholcontrole gehouden op de Oldenzaalsestraat, de Oliemolensingel, de Tubantiasingel en op de Boulevard 1945. Deze controle werd gehouden in het kader van een landelijk controle. In totaal hebben in Enschede 550 bestuurders dan wel bestuursters op straat geblazen. Elf van hen zijn meegenomen naar het bureau voor de ademanalyse waar bleek dat twee onder de toegestane limiet bleven van 0,5 promille. Van de andere negen krijgen acht een proces verbaal, de negende heeft direct een opgelegde bekeuring betaald.

Van deze negen waren twee uitschieters, een 62-jarige automobilist uit Enschede blies 1,7 promille en een 43-jarige Fransman uit Parijs blies 1.84 promille. Deze laatste heeft direct een door de officier van justitie opgelegd bekeuring van 350 euro voldaan. (08-071828)

tel. 053-4555588


---- --